Cinc defensors internacionals dels drets humans faran xerrades en escoles i instituts

Mollet celebrarà, del 8 al 14 d'abril, una setmana dedicada a la defensa dels drets humans

Societat

El Consell dels Infants va demanar que es difongui més la figura del Síndic
El Consell dels Infants va demanar que es difongui més la figura del Síndic

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès serà, del 8 al 14 d’abril, la capital del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que també se celebrarà a nou municipis més de Catalunya. Durant aquests dies, cinc defensors visitaran la ciutat per donar a conèixer la seva feina, sovint perseguida i amenaçada.

L’espanyol Chema Caballero, defensor dels drets dels infants; la guatemalenca Yolanda Oquelí, defensora dels drets mediambientals; els colombians Edilberto Daza i Silvia Berrocal, defensors dels drets civils i polítics; l’artista brasiler Dimir Viana, defensor dels drets humans; i l’hondureny Patricio Vindel, defensors dels drets LGTBI, seran els cinc defensors convidats en la trobada de Ciutats Defensores dels Drets Humans que se celebrarà a Mollet del 8 al 14 d'abril.

La trobada, que també se celebrarà en nou poblacions més de Catalunya –Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú–, s’inaugurarà el diumenge a La Marineta amb la presència dels cinc defensors, i la resta de dies aquestes persones impartiran xerrades en escoles i instituts per apropar la seva feina a l’alumnat.

L'activitat s'emmarcarà en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que es va posar en marxa fa cinc anys per donar a conèixer la feina dels defensors dels drets humans i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’integrar aquesta defensa en la tasca quotidiana. En aquest cas, la presència d’aquest grup de defensors a Mollet ha estat organitzada per l’Ajuntament i el Síndic Personer, Lluís Martínez Camps.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans, com el de Mollet del Vallès, i altres institucions i entitats.

Edicions locals