Uns 90 joves participen en el programa Joves per l’Ocupació de l'EMFO

Dels participants, uns 50 continuen estudiant i 43 han trobat feina

Economia

Els joves van finalitzar el programa al març després de 15 mesos
Els joves van finalitzar el programa al març després de 15 mesos

Mollet del Vallès

Uns 90 joves d’entre 16 i 30 anys inscrits al Sistema de Garantia Juvenil han participat, els darrers 15 mesos, en el programa Joves per l’Ocupació, un programa organitzat per l’EMFO i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministeri de Treball i de la Seguretat Social que alterna la formació amb l’experiència pràctica en empreses.

L’objectiu del programa és millorar l’ocupabilitat dels joves sense feina, amb baixa qualificació i que hagin abandonat el sistema educatiu, i promoure, en alguns casos, la represa dels estudis. Dels 90 joves participants l’últim any, 64 han fet pràctiques en empreses, uns 50 continuen estudiant i 43 han trobat feina.

El programa ofereix una subvenció a les empreses contractants, i els joves tenen dret a un tutor, estudis de secundària, formació professional, pràctiques en empreses i inserció laboral en les branques d’auxiliar d’estètica, cambrer, auxiliar de cuina, auxiliar de comerç o auxiliar de magatzem.

Actualment l’EMFO imparteix el programa Fem ocupació per a joves, una acció formativa adreçada a joves d’entre 18 i 29 anys que estiguin a l’atur i que tinguin estudis de secundària, batxillerat o grau mitjà. El programa, que va començar al febrer, té una durada de 15 mesos i finalitzarà el maig de 2019.

Edicions locals