El TSJC anul·la de manera ferma l'adjudicació del solar a Decathlon

El jutjat contenciós administratiu número 12 de Barcelona haurà d'executar la sentència

Societat

La botiga de Decathlon a Mollet és la més gran de Catalunya
La botiga de Decathlon a Mollet és la més gran de Catalunya

Mollet del Vallès

El capítol judicial per l'adjudicació del solar on està construïda la botiga de Decathlon ha fet un pas més. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decretat la fermesa de la sentència dictada sobre el recurs de l'empresa immobiliària Eurocarat que denunciava irregularitats en l'adjudicació del solar municipal a Decathlon.

L'alt tribunal català ha desestimat el recurs de cassació interposat el gener de 2017 per la societat Mollet Impulsa , empresa municipal propietària dels terrenys, que no va ser admès a tràmit.

Sentència ferma

Així, finalment, l'Ajuntament coneixia la fermesa de la sentència el 15 de desembre de l'any passat, amb un decret que "retorna les actuacions al Jutjat contenciós administratiu número 12 de Barcelona perquè dugui a efecte la sentència", apunten fonts dels serveis jurídics de l'Ajuntament. Amb tot, a 31 de desembre de 2017 el Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona no hauria efectuat cap tràmit judicial per donar compliment al decret del TSJC.
Després de conèixer la notícia, des dels serveis jurídics municipals s'apunta que "en aquests moments s’està valorant jurídicament amb els assessors de la societat quines són les següents accions a dur a terme, atès que l’empresa que va interposar el recurs no reclamava la finca i la sentència desestima la petició d’indemnització que va sol·licitar l’esmentada empresa", asseguren des de l'Ajuntament.

Dubtes sobre la indemnització

Tot i aquesta afirmació sobre la indemnització, la sentència, en el seu punt novè, apunta que "una indemnització econòmica només seria procedent en cas que existeixi actualment una impossibilitat legal o material d'execució de la sentència pel que fa a la materialització del dret que se li reconeix –a Eurocarat– d'obtenir l'adjudicació del concurs".  

En aquest sentit, la sentència continua dient que serà en "la fase d'execució quan es determini si existeix o no impossibilitat d'execució de la sentència i, en conseqüència, si resulta procedent el reconeixement d'una indemnització econòmica".

Edicions locals