Grifols invertirà 1,5 milions d'euros durant 5 anys en recerca sobre la sida

La recerca anirà a càrrec de la Fundació IrsiCaixa, dedicada a la recerca per eradicar el VIH / sida i altres malalties relacionades

Economia

L'acord s'ha materialitzat aquesta setmana
L'acord s'ha materialitzat aquesta setmana

Parets del Vallès

Grifols, tercera companyia del món en la producció de medicaments biològics derivats del plasma i grup pioner en recerca i desenvolupament d'alternatives terapèutiques, ha signat un acord de col·laboració amb l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, pel qual Grifols invertirà 1,5 milions d'euros anuals en la recerca sobre el VIH.

En virtut de l'acord, Grifols finançarà les actuals i futures línies d'investigació que permetin avançar en la recerca de tractaments per al VIH / sida i altres malalties relacionades (infeccioses, oncològiques, neurodegeneratives i l'envelliment), així com afrontar altres reptes de la biomedicina actual -com l'estudi del microbioma o de les malalties infeccioses emergents- a partir del coneixement acumulat per IrsiCaixa sobre el virus del VIH / sida i el trastorn immunitari que ocasiona.

Per això, Grifols aportarà 1,5 milions d'euros a l'any durant els propers 5 anys, en el marc del seu compromís amb la innovació.

IrsiCaixa és una fundació privada sense ànim de lucre impulsada conjuntament per la Fundació Bancària La Caixa i el Departament de Salut de la Generalitat dedicada a la recerca per eradicar el VIH / sida i altres malalties relacionades.

Amb aquest acord, Grifols i la Fundació Bancària La Caixa esdevenen companyies principals en el finançament de les noves línies de recerca engegades per IrsiCaixa.

A més del dret de finançament, Grifols podrà explotar els resultats i les patents que resultin dels diferents projectes amb caràcter preferent, si bé la titularitat serà exclusiva d'IrsiCaixa, que també conservarà el dret de poder utilitzar els resultats que s'obtinguin per a activitats internes d'investigació.

Per valorar el progrés dels diversos projectes de recerca d'IrsiCaixa es crearà una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament i estarà formada per representants de Grifols i IrsiCaixa i on també hi haurà Bonaventura Clotet, director d'IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra la Sida i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

L'acord de col·laboració s'ha articulat a través de Grifols Innovation and New Technologies (GIANT), empresa responsable de canalitzar les inversions del grup en empreses d'R + D i en projectes d'investigació.

 

Edicions locals