Mor als 62 anys l'activista polític i sindical Juan Fernández

Fernández va exercir càrrecs de responsabilitat a CCOO i EUiA, entre d'altres

Política

Juan Fernández, 'El Rubio'
Juan Fernández, 'El Rubio'

Mollet del Vallès

El sindicalista i activista polític Juan Fernández El Rubio ha mort aquest dimarts als 62 anys. Fernández va estar vinculat durant molts anys a diverses organitzacions socials com CCOO i EUiA, on va desenvolupar diverses responsabilitats.

Juan Fernández era conegut a Mollet i el Baix Vallès pel seu activisme polític i sindical. Fill de Manuel Fernández Iglesias, veterà lluitador antifranquista, treballador i sindicalista de la Teneria, desterrat a Catalunya des de la seva Galícia natal, en Juan va viure des de ben petit només amb el pare, ja que va quedar orfe de mare des de ben menut.

De jove va ser fundador del club de futbol de Gallecs i altres clubs, i en l’àmbit polític i sindical va ser un dels impulsors del naixement i desenvolupament de CCOO a la comarca juntament amb el seu pare i altres membres del PSUC del Vallès Oriental.

Per aquesta activitat política i sindical va ser detingut en diverses ocasions per la policia franquista, acusat d'activitat il·legal i associació il·lícita, “càrrecs que s’utilitzaven per reprimir els lluitadors per la llibertat i la democràcia política, sindical i nacional”, recorden des de Comunistes de Catalunya. En l’àmbit sindical, Fernández va ser, entre d’altres, responsable del sector de químiques del Vallès Oriental.

Juan Fernández també va ser membre primer de les joventuts comunistes (JCC), després del PSUC i més tard d'Iniciativa –PSUC Viu, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Comunistes de Catalunya. Durant molts anys va ser membre de la comissió local d’EUiA, així com activista pels drets socials, com va ser la lluita pel nou hospital públic de Mollet.

 

Edicions locals