Dos agents cívics comencen a vigilar els carrers de Mollet

L'Ajuntament ha incorporat dues persones que treballaran en coordinació amb la Policia i altres departaments municipals

Societat

Dos agents cívics comencen a vigilar els carrers de Mollet
Dos agents cívics comencen a vigilar els carrers de Mollet

L'Ajuntament de Mollet ha incorporat aquesta setmana a la plantilla municipal dos agents cívics que tindran com a prioritat sensibilitzar la ciutadania sobre les bones pràctiques de comportament cívic a la via pública i lluitar contra les actuacions incíviques.

Aquests agents, que no tenen potestat per sancionar i que estaran coordinats per la Policia Municipal i, alhora, es coordinaran amb la resta de serveis municipals, "reforçaran de manera permanent les campanyes i actuacions que fa temps està duent a terme la Policia de Mollet amb l’objectiu de fer un ús respectuós de l’espai públic, preservar un entorn urbà net i fer complir l’ordenança de convivència", apunten fonts municipals.

Es tracta d’actuacions destinades als abocaments de mobles i altres objectes a la via pública, als grafits pintats sense permís, a la tinença responsable d’animals de companyia o a qüestions relatives a la mobilitat, entre d’altres.

Així mateix, pel que fa les tasques d’informació, sensibilització i de recollida d’incidències també treballaran amb diferents actors del teixit molletà com ara les associacions, els comerços, les escoles, etc.

Aquests seran els dos primers agents cívics que formaran part de la plantilla de l’Ajuntament, ja que fins ara es feien contractacions a través dels Plans d’Ocupació i per tant eren feines temporals. Pel que fa l’horari, faran una jornada laboral en què es prioritzaran els caps de setmana i els dies que hi hagi qualsevol esdeveniment rellevant a la ciutat.

Edicions locals