El Museu Abelló inaugura la mostra EX-GRAPHIUM

L'exposició mostra els projectes d'esgrafiats que no es van arribar a fer a dos edificis emblemàtics de la ciutat

Cultura

Imatge del projecte per a la façana de la casa de Joan Abelló
Imatge del projecte per a la façana de la casa de Joan Abelló

El Museu Abelló inaugura aquest dijous 12 d'abril la nova exposició, de producció pròpia. EX-GRAPHIUM. Dos projectes d’esgrafiats per a Mollet mostra per primera vegada el procés d’elaboració de dos projectes realitzats a la segona meitat del s.XX per embellir les façanes de la Casa del Pintor Abelló i el Forn de pa Roca.

Es tracta de dos treballs encarregats a l’arquitecte tècnic Josep M. Blanch fa 25 anys que per diverses raons no es van arribar a materialitzar, però que haurien proporcionat una gran bellesa a dues façanes singulars de Mollet: el Forn de pa Roca (Jaume I, 49, xamfrà amb Gaietà Vínzia)i la Casa del Pintor Abelló (Lluís Duran, 90). L’exposició mostra els croquis, els dibuixos a mida natural i, fins i tot, algunes les plantilles que es van fer per traspassar els dibuixos al mur.

L’exposició també mostra fotografies del procés i altres documents sobre la relació d’amistat que compartien Blanch i Joan Abelló. Els unia la passió pel col·leccionisme i per l’art i havien col·laborat en diverses ocasions en projectes, viatges, etc.

EX-GRAPHIUM. Dos projectes d’esgrafiats per a Mollet es podrà visitar al Museu Abelló del 12 d’abril al 10 de juny, a la sala d’exposicions temporals. La inauguració tindrà lloc el dijous 12 d’abril, a les 19.30 h.

Edicions locals