Baixen els robatoris amb força a l'interior d'habitatges, establiments i empreses

Van augmentar, en canvi, els robatoris a l'interior de vehicles, els furts i els robatoris amb intimidació a l'espai públic

Societat

Baixen els robatoris amb força a l'interior d'habitatges, establiments i empreses
Baixen els robatoris amb força a l'interior d'habitatges, establiments i empreses

Baix Vallès

Gairebé 5.000 fets delictius, un 2,3% més que l'any anterior. Aquest és el balanç del 2017 de l’Àrea Bàsica Policial de Mollet, que inclou els municipis de Mollet, Parets, la Llagosta, Montmeló, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles. Malgrat el lleuger increment de fets delictius registrats, però, els Mossos d'Esquadra destaquen la reducció dels que més sensació d'inseguretat generen.

Concretament, la comissaria molletana va atendre l'any passat un total de 4.981 fets delictius, 113 més que els registrats durant l’any anterior (4.868). Segons el cos dels Mossos d’Esquadra, l’increment ve motivat per l’augment de fets delictius relacionats amb els robatoris a interior de vehicle i els furts.

Pel que fa als delictes contra les persones, les xifres assenyalen un lleuger descens d’un any a l’altre: dels 618 registrats el 2016 als 605 registrats l’any passat. Per tipologies, els delictes d’agressions sexuals creixen notablement: d’un sol cas registrat el 2016 als sis casos detectats l’any passat; mentre que els abusos sexuals van baixar dels 18 registrats el 2016 als 10 de l’any passat.

Quant als homicidis, el 2016 no n’hi va haver cap, mentre que l’any passat se’n va produir un. Sobre les temptatives d’homicidi, els casos passen de tres a cinc en només un any. Finalment, els delictes de maltractament en l’àmbit de la llar baixen de 105 a 94, mentre que la resta de fets delictius pràcticament no registren variacions.

Quant als delictes contra el patrimoni, l’increment de fets delictius va ser del 2,2%, de 3.929 casos el 2016 a 4.016 l’any passat. En aquest àmbit hi ha un increment dels robatoris amb força a l’interior de vehicles –de 288 fets a 339–, i també augmenten els furts, que passen de 1.333 a 1.415, així com els robatoris amb violència i intimidació en espai públic, de 85 a 123. Les estrebades, en canvi, es van reduir significativament, de 64 a 25.

També els robatoris amb força a domicili –una de les prioritats del cos de Mossos d’Esquadra per l’impacte directe que tenen en la seguretat i intimitat de les persones– va disminuir, en concret un 13,8% (de 299 casos a 258), i també van baixar els robatoris amb força en establiments, que van passar de 101 a 85, i els robatoris en empreses, de 79 a 70.

En seguretat viària, els delictes registrats a l’Àrea Bàsica Policial de Mollet han augmentat gairebé un 25%, dels 170 fets el 2016 als 211 de l’any passat. Finalment, pel que fa als delictes contra la salut pública, els casos registrats han augmentat gairebé un 70%, dels 13 casos registrats el 2016 a 22 gestionats l’any passat.

Segons els Mossos d’Esquadra, malgrat que els fets delictius a l’ABP Mollet s’han incrementat un 2.3% respecte a l’any anterior, “les figures delictives que més inseguretat poden generar a la ciutadania, com els robatoris amb força a l’interior de domicili i les estrebades, s’han reduït”.

Edicions locals