El fotògraf Jordi Borràs presentarà 'Dies que duraran anys' al Casal de Mollet

L'acte organitzat pel Casal Popular El Tabaran serà el proper 26 d'abril a les 19 h

Política

El fotògraf Jordi Borràs presenta 'Dies que duraran anys' al Casal de Mollet
El fotògraf Jordi Borràs presenta 'Dies que duraran anys' al Casal de Mollet

El fotoperiodista Jordi Borràs presentarà dijous 26 d'abril (19 h) el seu últim treball, Dies que duraran anys, al Casal Cultural de Mollet. El llibre és un relat sobre l'1-O que ha editat AraLlibres –del grup SOM, al qual pertany el SomMollet–.

L'1 d'octubre de 2017 quedarà gravat a la memòria col·lectiva del país, amb imatges icòniques que mostren l’astúcia popular a l’hora de custodiar urnes i paperetes, les primeres detencions de càrrecs públics, la mobilització general de la societat, la violència policial, la resistència pacífica i el desencadenament dels fets politicojudicials. A Dies que duraran anys, Jordi Borràs fa una selecció de fotografies tant seves com d'altres fotoperiodistes –com el garriguenc Ramon Ferrandis– que van deixar aquells dies de setembre i octubre.

Les imatges s'acompanyen de textos d’escriptors i escriptores que van viure aquells dies amb una estranya barreja de joia, horror i, sobretot, dignitat. Entre ells, la montmelonina Anna Ballbona, també hi participen el granollerí Albert Forns, Jenn Díaz, Marina Espasa, Natza Farré, Raül Garrigasait, Jordi Lara, Adrià Pujol, Gemma Ruix i Joan Todó.

Jordi Borràs ha publicat altres obres vinculades al seu compromís sociopolític i a l'especialització en l'auge de l'extrema dreta, com els llibres Warcelona. Una història de violència, Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya i Desmuntant Societat Civil Catalana.

La presentació està organitzada pel Casal Popular El Tabaran amb la col·laboració de la CUP Mollet i Poble Lliure.

Edicions locals