Els 'Animalets' de Galiot Teatre inauguren la 12a edició de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet

La inauguració de la MITMO és aquest divendres (18 h) a la plaça Prat de la Riba

Cultura

Aquestes són dues figures que es poden trobar per muntar i desmuntar al Munta Titella
Aquestes són dues figures que es poden trobar per muntar i desmuntar al Munta Titella

La 12a edició de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet arrenca aquest divendres. La Marineta acollirà el primer espectacle, Pipa Puppet show (en anglès) de la companyia catalana La Puntual, però no serà fins una hora després quan es farà la inauguració oficial. Serà amb l'obra Animalets de la companyia molletana Galiot Teatre, després de rebre la visita del Mollet Mullat.

Animalets, representat amb titelles plans de sobretaula i actors a la vista, és un espectacle adreçat a majors d'un any que explica un dia al bosc entre diferents animals, des que el gall desperta el sol, fins que el mussol desperta la lluna perquè el bosc del senyor Natura ja s'ha fet de nit. Els assistents també veuran l'elefant que es beu tota l'aigua de l'aiguamoll, la papallona del país del Núvol que portarà la pluja, o el cargol que, amb una cançó, pujarà fins a dalt de la muntanya.

A partir d'aquí, començaran tres dies de MITMO amb la participació de 18 companyies titellaires que oferiran 23 espectacles diferents en un total de 65 passis. Tot plegat amb companyies d'arreu de Catalunya, però també amb altres vingudes d'Andalusia, el País Valencià i l’Aragó, i fins i tot de Bèlgica, Itàlia i Xile.

Aquesta mostra, a més, estrena l'espai Munta Titella al Centre Cultural la Marineta. Un nou espai titellaire de Galiot que té l'objectiu de fer que els infants se sentin uns fusters titellaires i muntin els seus propis titelles. Hi ha diverses figures de fusta (drac, elefant, girafa, ós...) per muntar amb cargols, així com categories diverses per nivells segons l'edat dels participants. Estarà disponible (per 1 €) els tres dies: divendres de 18.30 h a 20 h, dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i diumenge d'11 h a 14 h i de 16 h a 18 h a la plaça d'Europa.

Edicions locals