Renfe ha de refer el projecte de reforma de l'estació de Mollet-Sant Fost

Les obres estan paralitzades des d'abans de l'estiu perquè l'empresa adjudicatària, Comsa, ha impugnat el projecte executiu

Societat

Estació de Mollet-Sant Fost. Foto d'arxiu
Estació de Mollet-Sant Fost. Foto d'arxiu

Mollet del Vallès

Les obres de reforma de l’estació de Mollet Sant Fost, adjudicades fa més d’un any a Comsa SA i que estava previst que comencessin al juny, estan aturades i res no fa preveure que s’iniciïn a curt termini.

El motiu de la paralització és la impugnació que l’empresa adjudicatària va fer del projecte de l’obra ara fa uns mesos en considerar que el projecte de reforma i millora d’accessibilitat de l’estació no estava ben resolt i que algunes partides no eren correctes.

Davant d’això, Renfe ha considerat la impugnació i ha iniciat de nou la redacció del projecte executiu. “S’ha detectat un problema tècnic a l’hora d’executar les obres que cal reconsiderar perquè l’afectació als usuaris sigui la menor possible”, apunten fonts de l’operador ferroviari, que confien a poder reprendre els treballs “al més aviat possible”, sense concretar un nou calendari.

L’adjudicació inicial de les obres, atorgada a Comsa per 1.876.530 euros, preveien 14 mesos d’obres per millorar l’accessibilitat de l’estació amb la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes, que s’ampliarien i es prolongarien fins a 200 metres. El contracte també preveia la substitució de la il·luminació a les andanes, la instal·lació de noves marquesines als accessos, els ascensors i les escales, la redistribució del vestíbul i la reurbanització dels accessos.

El regidor de Mobilitat, Josep Garzón, ha lamentat el retard de les obres –presentades a Mollet pel mateix director de Rodalies, Félix Martín, l’abril del 2016– i ha recordat que fa molts anys que Mollet reclama aquestes inversions. “Esperem que els tràmits que s’hagin de fer siguin ràpids, i tan de bo les obres puguin començar aquest mateix 2018”, diu Garzón.

11.200 usuaris diaris

Cada dia, 11.200 persones utilitzen les dues estacions de Mollet. La de la línia R3 –Santa Rosa–, té 3.441 usuaris diaris; i la de la R2 i R11 –Sant Fost–, registra 7.712 usuaris. Segons va presentar Renfe a Mollet ara fa dos anys, la inversió prevista per a la posada al dia de les estacions molletanes havia de ser de 5, 5 milions d'euros: 3,3 per a Mollet-Sant Fost i 2,2 per a Mollet-Santa Rosa.

Edicions locals