Bons temps per a la cervesa artesana (II)

Els últims anys s'ha començat a crear un teixit social al voltant d'un sector a l'alça

Economia

Andrés López i Sonia Meroño, d'As Cervesa
Andrés López i Sonia Meroño, d'As Cervesa

Montornès del Vallès

Un productor baixvallesà de cervesa artesana és As Cervesa, de Montornès. L’origen del projecte es remunta al 2012, quan Andrés López i Sonia Meroño –dues persones que provenien del món de la construcció i que es van veure obligadess a reinventar-se després de l’esclat de la bombolla immobiliària– van decidir convertir en professió el que fins llavors feien com a afició.

“Mentre miràvem de reconduir la nostra vida professional seguíem fent les nostres receptes, per a nosaltres mateixos i per als nostres amics”, diu l’Andrés. Disposaven d’una nau al polígon de Can Buscarons, fins llavors utilitzada com a magatzem de construcció, i un dia algú els va donar la idea de muntar-hi una fàbrica de cervesa.

El projecte va començar a caminar amb “suor, llàgrimes i pèrdues”, però actualment l’empresa es manté. “No ens farem rics, però al matí no ens llevem per anar a treballar, sinó per fer el que ens agrada, i això no té preu", diu López.

A partir del cereal maltejat, As Cervesa elabora el producte en la seva totalitat. Des de la maceració del gra fins a l’etiquetatge de l’ampolla. Actualment tenen cinc cerveses que produeixen al llarg de l’any: As de Cors, As de Piques, As de Trèvols, Escape i una proposta sense gluten, la Wallace.

A banda, elaboren altres creacions de temporada. El 2014 van rebre dues medalles de plata a la Dublin Craft Beer Cup, una per l’As de Cors i una altre per l’As de Trèvols, la mateixa que al 2016 va sumar un segon guardó: una medalla de bronze a la Barcelona Beer Challenge.

Actualment As Cervesa distribueix principalment a Catalunya, tot i que també arriba amb menys força a la resta de la península. “Volem aprofitar que Barcelona és una referència pel que fa a cervesa artesana per internacionalitzar el producte i arribar més lluny”, comenten. De moment, seguint aquest objectiu, la setmana que ve participaran a Alimentaria 2018, el saló internacional de l’alimentació i la beguda.

Edicions locals