La presentació d'EX-GRAPHIUM deixa la porta oberta a que es facin els esgrafiats de Josep M. Blanch

La regidora de Cultura va prometre a l'artista que intentarà que siguin una realitat a la ciutat

Cultura

Un dels dibuixos pensat per a la façana de la Casa Museu
Un dels dibuixos pensat per a la façana de la Casa Museu

Dijous es va presentar al Museu Abelló la mostra EX-GRAPHIUM, de l'arquitecte tècnic molletà Josep M. Blanch. Es tracta dels projectes d'esgrafiats que no es van arribar a fer a dos edificis emblemàtics de Mollet -la Casa del Pintor Abelló i el Forn de pa Roca-. Durant la presentació, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, va assegurar que intentarà que els esgrafiats acabin sent una realitat a la ciutat.

Concretament li va dir a Blanch: "li prometo que vetllaré i miraré de buscar finançament per poder fer aquesta magnífica façana a la Casa del Pintor, que sé que a vostè li faria molta il·lusió. Tant de bo, amb el temps i amb els anys, puguem fer aquesta façana".

Pérez també va explicar que aquesta exposició li fa "especial il·lusió per dos motius: ell és un artista molletà, i són dos projectes vinculats a la ciutat de Mollet. Dos projectes que podrien haver sigut, però que no han sigut, i ara tenim aquesta mostra que quedarà ja per sempre".

El projecte de l'esgrafiat de la façana del Forn -tant pel carrer Gaietà Vínzia, com per Jaume I- li va encarregar el senyor Santiago Roca. Així que Blanc va fer els dibuixos i les planxes, i van començar a fer l'esgrafiat a la terrassa interior de la casa. Però malauradament, Roca va morir i el projecte es va quedar frenat.

Joan Abelló, en veure el projecte, li va demanar a Blanc si a ell també li podia fer un esgrafiat per a la Casa Museu. Com expliquen des del Museu, un cop "la casa va passar a mans de l'Ajuntament, l'esgrafiat també va quedar frenat". Aquesta és l'oportunitat, asseguren, "per donar a conèixer la feina que fa el senyor Blanc, que ho ha fet en molts projectes i en moltes cases, però mai en una exposició. Poder veure fets els esgrafiats a les façanes hagués estat un goig per a la ciutat".

Edicions locals