Pere Fortuny: "La democràcia a l'Estat continua dominada pels hereus del franquisme"

L’Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya homenatja els republicans represaliats pel franquisme

Política

Pere Fortuny amb el president del Parlament en l'acte d'homentage als republicans represaliats pel franquisme
Pere Fortuny amb el president del Parlament en l'acte d'homentage als republicans represaliats pel franquisme

Mollet del Vallès

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha participat aquest matí de divendres en l’acte anual d’homenatge als republicans represaliats pel franquisme. Ho ha fet acompanyat del president de l’Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, el molletà Pere Fortuny.

Fortuny, fill de l’alcalde republicà de Mollet afusellat pel franquisme, ha agraït al Parlament el record per les víctimes i ha lamentat no trobar el mateix suport del govern espanyol. També ha aprofitat la seva participació en l’acte per tornar a reclamar la nul·litat dels judicis i sentències del franquisme des del Congrés.

A més, ha denunciat que actualment hi ha a l’Estat “una democràcia que continua dominada pels hereus del franquisme”. “Van fer que els seus responsables no fossin perseguits pels delictes que van cometre. Van aprovar l’amnistia al 77. Però es van oblidar de restaurar la memòria dels represaliats”, ha sentenciat.

Torrent, per la seva banda, ha denunciat que encara ara perviuen vestigis ideològics de la dictadura. “Alguns valors del franquisme i ideals feixistes continuen presents; mai han desaparegut del tot”, ha dit, i ha contraposat la defensa dels drets i llibertats del Parlament amb els valors franquistes i feixistes que encara continuen presents en alguns àmbits.

Torrent també ha denunciat que l’Estat espanyol “ataca” el Parlament amb la seva “regressió en drets i llibertats”, i és per això que, segons ha dit, ha impulsat la querella contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per prevaricació.

El president del Parlament també ha criticat la “situació de regressió clara” que vivim actualment i ha apostat per defensar ara més que mai “els valors fonamentals, els drets i llibertats individuals i col·lectives”.

Abans dels discursos, Torrent i Fortuny han fet una simbòlica ofrena d’homenatge als republicans represaliats pel franquisme i s’ha guardat un minut de silenci.

Edicions locals