Els carrers de Mollet ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi

Dilluns tornaran les parades de llibres i roses, però hi haurà activitats durant tota la setmana

Cultura

Els llibres ompliran rambles, carrers i places de tots els municipis del Baix Vallès
Els llibres ompliran rambles, carrers i places de tots els municipis del Baix Vallès

Roses i llibres, paradetes, carrers plens de gent i d’alegria, certàmens literaris i artístics. La diada de Sant Jordi torna dilluns i ho fa amb una programació plagada d’activitats arreu del Baix Vallès, que en molts casos comencen aquest divendres i s’allarguen fins a finals de la setmana vinent.

És el cas de Mollet, on amb motiu de Sant Jordi es podrà gaudir aquest divendres (18.30 h) d’una exposició de poesia visual del Punt Jove al Centre Cívic L’Era i a la biblioteca Can Mulà. La biblioteca també organitza a la mateixa hora el taller familiar Dracs i roses, per a infants de més de 4 anys. Mitja hora més tard, a les 19 h, serà el torn de la música al teatre Can Gomà: l’Escola Municipal de Música i Dansa, amb l’orquestra de Cambra Juvenil i la Jove Orquestra de Cambra Broadway’s Suite, protagonitzaran el concert de Sant Jordi interpretant les cançons dels millors musicals del món (El Rei Lleó, High School Musical, La La Land, Els Miserables, Hairspray o Grease).

Diumenge (18 h) hi haurà més música a Mollet amb el concert de cant coral del Cor de Cambra del Conservatori de Manresa a l’Església de Sant Vicenç. Al migdia (12 h), però, els Castellers de Mollet i els Manyacs de Parets faran la diada castellera de Sant Jordi a la plaça Prat de la Riba.

I dilluns 23, com cada any, les rambles molletanes acolliran les parades de llibres i roses, on també podrà trobar-se l’estand institucional a la plaça Catalunya. Es prepararan diverses activitats i concursos, a càrrec de l’Ajuntament, el Servei Local de Català, la biblioteca Can Mulà, el Museu Abelló i Ràdio Mollet (programes a l’aire lliure fins a les 13 h). S’explicarà la Petita història de Joan Abelló (a les 10.30 i a les 11 h), un conte il·lustrat per Pilarín Bayés que permet descobrir la vida i l’obra de l’artista molletà. El Servei Local de Català també lliurarà el premi de L’Estenedor (12 h), i a la tarda es farà un taller de punts de llibre i barrets d’arlequí (17 h) i una audició de sardanes amb la Cobla Mediterrània (18.30 h). També tindrà lloc el 10è Concurs de Petons a la Rambla, que organitza el Casal Cultural.

Pel que fa a les signatures de llibres de dilluns, Gemma Garcia signarà el seu conte Així de cop i volta sense avisar i per sorpresa de 17.30 h a 19 h a la parada que l’Abacus tindrà a la Rambla. Tot seguit, de 19 h a 20 h, serà la molletana Neus Elcacho qui signarà La dieta de les emocions. A més, el dia anterior, diumenge (13 h), Montserrat Tura i Joan Miquel Capell signaran els seus respectius llibres -República pagesa (Premi Carles Rahola d’assaig) i Wad-Ras (Premi Crims de Tinta)- a la llibreria L’Illa de Mollet.

Per la seva banda, una vintena de voluntaris de la Creu Roja Mollet - Baix Vallès vendrà roses solidàries a Mollet (a l’alçada de l’Abacus); per primer any, també hi seran a Santa Perpètua de Mogoda (al passeig de la Florida). Com a novetat d’enguany, Creu Roja vendrà llibres de segona mà, i destinaran els fons recaptats de tot plegat a comprar aliments per a la població més vulnerable de la comarca.

Edicions locals