Creix la demanda d'assessorament per constituir petits negocis

Un dels serveis d'Emfo que ha registrat un creixement més notable respecte a l'any 2006 ha estat el d'Iniciatives Empresarials (SIP), que té com a objectiu assessorar emprenedors en la constitució de noves empreses.

Societat

El 2007, el SIP va donar d’alta 328 emprenedors i donava suport a la creació de 52 noves empreses (11 més que l’any anterior), que han generat 91 llocs de treball. "La voluntat no és crear moltes empreses sinó assessorar perquè l’emprenedor reflexioni sobre la viabilitat de la seva proposta perquè tinguin permanència en el temps", explica la gerent d’Emfo, Maria Nadal Sau. Segons les dades del servei, aproximadament el 80% de les empreses que s’han creat amb el suport d’Emfo continuen la seva activitat.
El perfil de l’emprenedor a Mollet és el d’una persona major de 40 anys. "La cultura de l’autoocupació, a diferència d’altres països, costa molt entre la gent jove", apunta la gerent. Els projectes que es presenten a Emfo són principalment per a la creació de petits negocis del sector serveis, darrerament molt abocats a l’àmbit de l’estètica i la restauració. Entre els emprenedors que demanen assessorament a Emfo, un sector que està creixent de manera notable, segons Maria Nadal Sau, és el dels immigrants, que cada cop més opten per obrir el seu negoci propi.

Edicions locals