Una il·lustradora santfostenca presenta els seus dos primers contes

Gemma Garcia va signar 'Així de cop i volta...sense avisar i per sorpresa' per Sant Jordi a Mollet i Parets

Cultura

L'autora amb un dels dos contes que ha presentat enguany
L'autora amb un dels dos contes que ha presentat enguany

Sergio Carrillo

La il·lustradora santfostenca Gemma Garcia Vilardell ha presentat els seus dos primers contes. Així, de cop i volta...sense avisar i per sorpresa ha estat el primer àlbum il·lustrat íntegre que ha fet, i El meu petit món ha estat el segon. Es tracta de dos contes molt diferents, tant pel que fa a la història com a la tècnica utilitzada, el recorregut que estan tenint i el públic al qual s’adrecen.

El primer parla dels límits i de les emocions, i narra “la història d’una cabreta amb unes qualitats i un dels seus més bons amics passa una mica els límits i s’excedeix”, diu l’autora. "Ella ha de fer el cor fort i dir: 'T’estimo molt, i sé que tinc moltes qualitats que són molt bones per a tu, però fins aquí les comparteixo amb tu'”, relata Garcia.
Encara que la il·lustració d’aquest conte, feta amb aquarel·les, sembli que sigui per a nens, molts adults també s’hi senten identificats. Darrerament, Garcia ha signat el conte a diverses poblacions, com Mollet i Parets (el dia de Sant Jordi), i també l'ha presentat a Granollers i Sabadell.

Pel que fa a El meu petit món, es tracta d’un relat més introspectiu i inicialment adreçat a persones adultes. Però l’autora ha trobat que també agrada als infants. “És una reflexió dibuixada que parla d’una persona i del que ella considera que és el seu món on es troba bé, el seu món confortable”, avança la il·lustradora. La protagonista s’atura un moment, dins d’aquest món de presses, sobreinformació i saturació i busca la manera i el lloc com i on se sent a gust i on li agradaria viure: “aquest seria el seu món ideal”.

La il·lustració, amb acrílics i aquarel·les, no es veu tan infantil com el primer, ja que parla d’un món interior. Garcia, a més, ha aprofitat aquest conte per fer la seva primera exposició en solitari amb els dibuixos originals de l’obra. De moment ja els ha presentat a Barcelona i Santa Perpètua, i està previst que també els exposi en algunes poblacions baixvallesanes, com Parets.

Edicions locals