Els veïns de Gallecs reclamen novament l'aprovació del Pla Especial

L'AV denuncia indefensió davant la inexistència d'un marc normatiu urbanístic a l'espai rural

Societat

Els veïns de Gallecs reclamen novament l'aprovació del Pla Especial
Els veïns de Gallecs reclamen novament l'aprovació del Pla Especial

Mollet del Vallès

La reivindicació perquè s'aprovi el Pla Especial de Gallecs ha tornat al ple de Mollet. L'aprovació al plenari de la declaració d'especial interès municipal d'unes obres a l'espai rural va ser el detonant perquè tant veïns com grups municipals tornessin a reclamar la necessitat urgent de tirar endavant el pla especial, que s'espera des del 2010.

L'Incasòl, propietari dels terrenys, ha demanat a l'Ajuntament la declaració d'especial interès municipal –que suposen la bonificació del 95% de la taxa– de les obres per a la reparació d'una coberta de Can Cónsol, al camí de Sant Valerià, i d'enderrocs de diversos coberts i construccions cal Ferrat, ca l'Andreu, ca l'Antic i can Llagostera.

En aquest punt, el representant de l'AV de Gallecs, Pol Ansó, AV Gallecs, va prendre la paraula per denunciar la situació a Gallecs. "No existeix una mínima normativa d'urbanisme i habitatge perquè les administracions no tenen interès en aprovar el pla especial de Gallecs i els successius consellers de Territori no han donat solució a l'al·legalitat que existeix". Ansó denunciava que l'actual model és "opac perquè depèn de la decisió de dos tècnics sense que hi hagi una planificació consensuada" que doni seguretat i garanties als veïns de Gallecs. Ansó va demanar que es deixés el punt sobre la taula "fins que hi hagi el compromís d'abordar el problema de manera integral amb planficació consensuada i aprovada". A més, demanava que el ple demani a l'Incasòl que s'aprovi el pla especial de forma urgent i a l'Agència Catalna de l'Aigua la redacció del projecte per a la xarxa d'abastament d'aigua de forma urgent.

Per la seva banda, el regidor socialista Josep Garzon assegurava que calia votar el punt perquè "és necessari fer aquestes obres, la no aprovació del punt no canvia res respecte l'execució". Garzon va proposar que en el proper ple es presenti un punt per demanar la xarxa d'aigua i perquè "d'una vegada" s'aprovi el pla especial de Gallecs amb independència de com estiguin els plans urbanísitcs dels municipis. "Ha arribat el moment de salvar problemes locals i puntuals entre el Departament de Territori i algun municipi perquè no serveixi per continuar paral·litzant el pla especial", deia Garzon en referència a la modificació del pla urbanístic de Santa Perpètua.

La regidora d'Ara Mollet ERC MES, Marta Vilaret, considerava que l'enderroc de cinc construccions i la retirada de coberts "no es pot fer de forma arbitrària" i assegurava que la no aprovació del pla especial "fa que s'actuï sense saber els criterirs i això provoca una sensació d'arbitrarietat i indefensió als veïns". Sobre l'aprovació de la bonificació de les obres, Vilaret anunciava que el seu grup votaria que no perquè "tot i que la llicència ja està atorgada i pot semblar simbòlic, no aprovar l'especial interès podria obligar l'Incasòl a replantejar-s'ho", opinava.

Marina Escribano, de Canviem, feia una exposició similar i considerava que "sense entrar en criteris tècnics de si cal enderrocar o no, és absolutament necessari un marc clar perquè no hi hagi greuges comparatius".

El representant del PDeCAT, Joan Daví, argumentava que el seu grup no tenia prou informació sobre les obres i "el permís d'obres ja s'ha donat".

Per tancar el punt, l'alcalde, Josep Monràs, acusava l'Ajuntament de Santa Perpètua de mantenir "paral·litzat el pla especial" i apuntava que "és important que hi hagi un nou conseller de Territori per poder demanar-li l'aprovació".

El punt es va aprovar amb el vot a favor del PSC i Cs, l'abstenció de canviem, Cs i PDeCAT i el no d'Ara Mollet.

 

 

 

Edicions locals