El ple de Mollet demanarà a la Generalitat que es redueixin les ràtios d'alumnes a les aules

El plenari aprova per unanimitat una proposta presentada per CCOO

Societat, Política

El ple de Mollet, a petició de CCOO, ha aprovat per unanimitat una moció que demana a la Generalitat una reducció del nombre d'alumnes per aula als centres educatius catalans. La petició demana que en educació infantil la ràtio sigui de 20 alumnes per aula, en secundària, de 25, i en ensenyaments postobligatoris, de 30, amb els desdoblaments necessaris per garantir la qualitat.

La secretària general de l'àmbit d'educació de CCOO Vallès Oriental Maresme, Isabel Huertas, va presentar al ple la campanya de CCOO per reduir les ràtios ales escoles. El 24 abril, el sindicat es va reunir amb els grups parlamentaris per demanar un compromís polític per començar a reduir gradualment les ràtios el curs vinent i així "garantir una bona qualitat de l'educació i una veritable escola inclusiva".

El regidor de Canviem, Gabriel Espinosa, apuntava que la "massificació a les aules suposa un problema per donar recursos necessaris als nostres alumnes", i considerava que la reducció de ràtios "no és una qüestió econòmica sinó de voluntat política. Hauria de ser una inversio prioritària". "En els darrers anys s'han tancat quatre línies de P3  a l'escola pública i cap de la concertada i això té una intencionalitat política", assegurava.

El regidor d'Educació, Raul Broto, indicava que rebaixar ràtios "millora la qualitat educativa, evita la segregació escolar i millora la inclusió" i tornava a reclamar una planificació escolar a mig termini per part del Departament d'Ensenyament.

Des d'Ara Mollet ERC MES es destacava la "infrainversió de l'Estat" en matèria d'educació i apuntava que "la mesura s'hauria de quantificar perquè no quedi en un brindis al sol". A més, Ara Mollet apuntava que l'acord s'hauria de notificar també al Ministeri d'Educació per l'aplicació de l'article 155.

 

Edicions locals