Ara Mollet ERC MES i PDeCAT es queden sols en la defensa dels CDR

La moció presentada denunciava la criminalització per part de l'Estat dels Comitès de Defensa de la República

Política

| @CDR_Mollet

Mollet del Vallès

El ple de Mollet va rebutjar una moció presentada per Ara Mollet ERC MES per denunciar el que consideren una "criminalització" dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per part de l'Estat a través dels cossos policials i les instàncies judicials. La proposta no va tirar endavant pels vots en contra del PSC i Cs i l'abstenció de Canviem Mollet.

La moció presentada per Ara Mollet demanava a l’Ajuntament de Mollet que consideri una forma d'acció política "absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura" i reclamava que es posicionés en contra de "les operacions de l'estat contra els CDR vulnerant una i altra vegada tots els drets civils i polítics dels ciutadans" i a favor de "la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació".

El portaveu de Cs, Francisco Muñoz, considerava que les accions dels CDR s'han d'investigar perquè "són intolerables en democràcia". Per la seva part, la socialista Mireia Dionisio també argumentava el vot negatiu del PSC perquè "la moció no parla de la cara B dels actes pacífics dels CDR i del centenar d'agressions a les seus del PSC per no ser independentistes", deia.

En el cas de Canviem Mollet, el seu portaveu, Xavier Buzón, apuntava que la moció "parla de defensa de la llibertat, de protesta pacífica, llibertat d'expressió... però la solució ha d'arribar amb les normes establertes". Buzón reconeixia que "es vol criminalitzar independentisme però també hi ha minories que usen els CDR per alimentar el conflicte. Ens abstindrem per no alimentar una situació de bàndols perquè ningú té dret a tensionar la nostra societat fins als límits que s'estan tensionant".

Per la seva part, Joan Daví, defensava la tasca dels CDR: "Coneixem aquesta gent treballadora i anònima que treballa en defensa d'uns ideals i de la democràcia", concloïa el membre del PDeCAT.

Edicions locals