Al Huda denuncia l'Ajuntament de Mollet pel retard en l'atorgament de la llicència d'obres per al local d'Àngel Guimerà

Una querella presentada per la comunitat de veïns seria la raó de la paralització de la llicència

Societat

Al Huda denuncia l'Ajuntament de Mollet pel retard en l'atorgament de la llicència d'obres per al local d'Àngel Guimerà
Al Huda denuncia l'Ajuntament de Mollet pel retard en l'atorgament de la llicència d'obres per al local d'Àngel Guimerà

El conflicte pel local de la comunitat musulmana Al-Huda al carrer Àngel Guimerà de Mollet segueix sense vies de solució a la vista. Dilluns, el representant de l'associació Ahmed Balghouch, presentava una denúncia als Mossos d'Esquadra pel retard en l'atorgament de la llicència d'obres al local que l'entitat té en propietat i que està precintat fa gairebé cinc anys.

Balghouch presentava una denúncia penal en què exposa que l'octubre de 2016, l'entitat, ja com a associació cultural, va demanar una llicència d'obres a l'Ajuntament per fer reformes al local d'Àngel Guimerà, cantonada amb avinguda Badalona. "Sabem que el Servei de Territori de l'Ajuntament va donar per aprovada la llicència d'obres a l'abril de 2017 però encara no l'hem rebut tot i reclamar-la en moltes ocasions", explica Balghouch.

A l'estiu de 2017, però, la comunitat de propietaris de l'immoble on es troba el local va presentar una querella contra Al-Huda –un extrem confirmat pels veïns a SomMollet–, que seria el motiu de la paralització de l'atorgament de la llicència, segons el mateix Ajuntament comunicava a l'entitat musulmana. Amb tot, Balghouch denuncia que l'associació ha reclamat en diverses ocasions –també per via escrita– poder veure aquesta demanda i que no ha estat possible. "La querella ha d'estar arxivada perquè ja han passat més de deu mesos i no l'hem trobat enlloc", assegura el representant d'Al-Huda. Segons Balghouch, el col·lectiu ha presentat la demanda penal perquè l'Ajuntament podria estar incorrent en un delicte de prevaricació en no donar la llicència.

A més, Balghouch ha anunciat que en els propers dies presentaran també una denúncia a la Fiscali d'Odi i Discriminació perquè investigui el cas.

Negociacions trencades

D'altra banda, la denúncia ha estat el got que ha fet vessar el got. Balghouch assegura que el col·lectiu musulmà dóna per trencades les negociacions amb l'Ajuntament per la possible permuta del local per un solar municipal al polígon de la Farinera. "Amb aquest govern municipal no tornarem a seure perquè no compleixen cap compromís i l'únic que fan és guanyar temps", assegura Balghouch, qui lamenta que "des del primer dia han rebutjat la mediació de la Generalitat a través d'Afers Religiosos perquè no volen trobar una solució", opina. 

El portaveu d'Al-Huda descarta la permuta i assegura que ara l'únic objectiu és poder aconseguir la llicència i reobrir el local precintat.

Edicions locals