El pavelló de Plana Lledó estrena caldera de biomassa

La instal·lació també dóna servei a l'Escola Joan Salvat Papasseit

Societat

El pavelló de Plana Lledó estrena caldera de biomassa
El pavelló de Plana Lledó estrena caldera de biomassa

El Pavelló de Plana Lledó ja disposa d'una caldera de biomassa que permet escalfar les instal·lacions i l’aigua corrent per als vestidors i que també dóna servei a l’Escola Joan Salvat Papasseit.

La instal·lació, a més, estimula la gestió dels boscos amb l’aprofitament de la seva massa forestal en donar sortida al mercat a l’estella, combustible que s’utilitza, minvant el risc d’incendis. A més, els residus que provoca es reaprofiten per generar adob que s’aboca a Gallecs o a les zones arbrades i enjardinades de la ciutat.

La instal·lació, que redueix notablement les emissions de CO2 i estalvia energia, s'inaugurava aquest dijous en presència del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació, Valentí Junyent, i de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, qui afirmava que “iniciatives com aquesta són una mostra més del compromís constant d’aquesta ciutat amb el medi ambient”.

Per la seva banda, per a Junyent, “aquesta no és una aposta aïllada de Mollet, sinó que és la continuació d’un seguit d’iniciatives d’aquest Ajuntament adreçades al medi ambient i a l’estalvi energètic”.
De fet, la instal·lació, que ha tingut un pressupost aproximat de 150.000 euros, dels quals la Diputació ha contribuït amb el 50%, suposarà un estalvi de la factura energètica de Mollet d’uns 15.000 euros a l’any.

Aquesta nova caldera se suma a la que ja funciona des de 2014 al camp de futbol Zona Sud.

Edicions locals