Mingote: “La meva activitat política no acabarà mai, però ara la faré com a un veí més”

El que ha estat alcalde de Parets els darrers 7 anys ha deixat el seu lloc per implicar-se en un nou projecte que reuneix ‘esport i justícia social’

Política

Mingote durant la roda de premsa d'aquest matí, al costat del seu relleu a l'alcaldia, Francesc Juzgado.
Mingote durant la roda de premsa d'aquest matí, al costat del seu relleu a l'alcaldia, Francesc Juzgado. | Sílvia Ferran

Parets del Vallès

Sergi Mingote deixa la política activa per tornar a dedicar-se de ple a la seva altra gran passió: l’alpinisme. El seu lloc l’ocuparà el portaveu del grup socialista i primer tinent d’alcalde, Francesc Juzgado.

El de moment encara alcalde ha transmès la seva renúncia a la resta de grups consistorials aquest mateix matí en una Junta de Portaveus extraordinària. Just després, estava convocada una roda de premsa per explicar-ho als mitjans. I el que ha recalcat per sobre de tot és que “és una decisió personal, pressa amb total llibertat i amb el consentiment de la resta de companys del meu equip. Segur que he pogut fer coses millor, però he intentat estar a l’alçada sempre i me’n vaig tranquil creient que a la balança hi pesen més les coses positives. M’emporto moltes experiències”, amb agraïments per “companys, treballadors, oposició i veïns i veïnes”.

Segons afirma: “El mateix moment en que vaig ser elegit alcalde, el juny de 2011, vaig dir que em posaria una ics al calendari. Per tant, no ha estat una decisió precipitada si no molt meditada”. Afegint que “des del principi vaig dir que creia, i ho segueixo fent, en la limitació de mandats. Simplement he estat honest amb el que penso i, tot i que no sabia en quin moment exacte ho faria, aquella ics marcava les dues legislatures”.

El relleu natural

De fet, no les ha arribat a complir, ja que queda un any fins les properes eleccions municipals de maig de 2019. Per què ha triat, doncs, aquest moment? “Perquè no hagués estat generós ni just. Per a mi seria el més còmode, però tinc un equip molt preparat per continuar amb el projecte que compartim, i tenen tota la meva confiança”.

I al capdavant d’aquest equip, el regidor d’Urbanisme Francesc Juzgado, relleu natural de Mingote ja que va anar de número dos a la llista electoral i, per tant, era el primer tinent d’alcaldia. Ara, s’obre el procés formal de canvi de càrrec: el dissabte 26 de maig tindrà lloc el ple de renuncia de Mingote, i en un termini de 10 dies s’ha de convocar el ple d’investidura de Juzgado, que a falta de confirmació, seria el dissabte següent, el 2 de juny.

Per altra banda, la ‘vuitena’ regidoria que deixarà lliure Mingote amb la seva marxa l’ocuparà Eva Riulas, que anava de número 9 a la llista electoral de 2015.

Un nou projecte ‘il·lusionant’

A part de les conviccions personals sobre la durada dels mandats, “de tots”, l’altre motiu que ha fet decidir a Mingote a deixar l’alcaldia és “un nou projecte que és molt engrescador i emocionant”. Un projecte que el farà tornar a l’altra seva gran passió: l’alpinisme, i que “reuneix esport i justícia social. Fins ara no me l’havia pogut plantejar precisament per les meves obligacions públiques, però ara sí podré dedicar-li tot el temps i l’esforç necessari”.

Es tracta de ‘3x8.000 Solidary Project’. Una iniciativa de “molta envergadura”, on estan implicats des de la Generalitat fins a TV3, passant per tot tipus d’entitats solidàries, i que es presentarà públicament el 22 de maig a la seu de la Secretaria General de l’Esport, al Museu Colet de Barcelona. I tot i que fins aquell dia no es donaran tots els detalls del projecte, sí que Mingote ha avançat que es tracta d’un projecte “per commemorar que enguany es compleixen 15 anys de la primera retransmissió televisiva en directe des del cim del Món, des de l’Everest. I la va fer TV3. A partir d’això s’ha creat tot una iniciativa de país, internacional i innovadora” que tindrà com una de les seves fites escalar les tres muntanyes més altes del planeta, és a dir: el propi Everest (8.848 m.), el K2 (8.611) i el Kanchenjunga (8.596).

En qualsevol cas, assegura que la seva vida política “no crec que s’acabi mai. Simplement que a partir d’ara, enlloc de fer-ho com a alcalde, seguiré fent-la per millorar el poble com un veí més”.

Edicions locals