L'Hospital de Mollet acull la primera jornada sobre l’atenció integral a persones amb disfàgia del Baix Vallès

Hi haurà ponència de diversos professionals, així com l'experiència d'un afectat per la malaltia

Societat

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) organitzarà divendres la primera jornada de l'abordatge integral de l'atenció a la persona amb disfàgia del Baix Vallès. Serà a l'Hospital de Mollet, i es preveu l'assistència de més de 140 persones entre professionals, afectats de disfàgia i persones cuidadores.

La jornada es realitzarà a l’Auditori de l’Hospital durant tot el matí (de 9 h a 13.30 h) i comptarà amb diverses ponències a càrrec de professionals, persones afectades i un taller molt específic d’elaboració d’aliments per a aquestes persones que pateixen aquesta malaltia.

La inauguració engegarà a les 9.15 h, a càrrec de la directora infermera de la FSM, Mireia Vicente. Un quart d'hora després arribarà la primera ponència –Què és la disfàgia?–, que la farà el doctor F.J. Muñoz, Cap del Servei de Medicina Interna. Després (9.50 h), un grup d'experts en la disfàgia de la FSM parlaran de la valoració i detecció de la malaltia a la Fundació. La videondoscòpia de la deglució (prova diagnòstica de la disfàgia) serà el següent tema a tractar, per part de la doctora Carme Bleda, metgessa del servei d'Otorrinolaringologia. La darrera ponència abans de l'esmorzar la farà la infermera nutricionista de la FSM Mari Sol Fernández (10.30 h), que parlarà sobre el tractament nutricional de la disfàgia. I tot seguit, un taller d'elaboració d'aliments.

A les 11.30 h es farà la pausa per prendre el cafè, amb esmorzar adaptat a les persones amb disfàgia. Mitja hora de descans, i a les 12 h, la logopeda Núria Catalan tractarà la rehabilitació de la malaltia. A les 12.20 h, la infermera gestora de casos d'Atenció Primària de Mollet Laura Merlos, explicarà la gestió de casos i atenció primària, i a les 12.40 h, els assistents sentiran el testimoni d'una persona afectada de disfàgia. El doctor Jaume Duran, director general de la FSM, clourà la jornada a les 13.20 h.

Edicions locals