L'Hospital acull una jornada sobre l’atenció a persones amb disfàgia al Baix Vallès

Unes 140 persones, entre professionals i persones afectades per aquesta patologia, han participat en la sessió

Societat

La sessió ha inclòs un taller d'elaboració d'aliments a càrrec dels professionals de l'ISS
La sessió ha inclòs un taller d'elaboració d'aliments a càrrec dels professionals de l'ISS

Mollet del Vallès, Baix Vallès

L’Hospital de Mollet va acollir divendres més de 140 professionals, persones afectades de disfàgia i cuidadors per tractar diversos aspectes sobre la disfàgia: què és, com es detecta, quin és el tractament nutricional o quina rehabilitació requereix.

La disfàgia és un problema de salut que afecta moltes persones i un dels factors de risc més habituals quan es produeix una aspiració. La seva prevalença en persones amb malalties neurològiques com accidents cerebrals, parkinson i demència pot oscil·lar entre un 30 i un 84%. La broncoaspiració és un problema greu associat a l’estada hospitalària i que, en molts casos, es pot evitar.

Durant la jornada s'han tractat aquesta i altres qüestions sorgides a partir de testimonis de persones afectades de disfàgia que han participat en la sessió, organitzada pel grup de professionals experts de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) –Mònica Ulloa, Cristina Lora, Carlos Jiménez, Joan Font, Damiana Serrano i la infermera nutricionista Mari Sol Fernández–.

La jornada, que ha inclòs un taller d'elaboració d'aliments a càrrec dels professionals de l'ISS, també ha comptat amb les intervencions de Mireia Vicente, directora infermera, en la inauguració, i Jaume Duran, director general de la FSM, en la cloenda.

Edicions locals