Detingut a Mollet per fer examens per obtenir la nacionalitat amb documentació falsa

La Policia Nacional ha detingut un total de 47 persones a tot l'Estat relacionades amb el cas

Societat

Detinguts a Mollet per fer examens per obtenir la nacionalitat amb documentació falsa
Detinguts a Mollet per fer examens per obtenir la nacionalitat amb documentació falsa

Mollet del Vallès

Aquesta setmana ha estat detinguda a Mollet una persona d'origen pakistanès relacionada amb un cas de falsedat documental i usurpació d'identitat. Concretament, el detingut formava part presumptament d’una trama que es feia passar per altres persones per superar exàmens per obtenir el certificat d'espanyol necessari per obtenir la nacionalitat espanyola.

Els detinguts –47 a tot l'Estat, entre els quals el veí de Mollet– anaven a les proves, previ pagament d'entre 1.000 i 2.000 euros, fent-se passar per estrangers residents legals a Espanya no castellanoparlants. L'entramat, que actuava a escala nacional, facilitava el nivell d'idioma o els coneixements culturals requerits per adquirir la nacionalitat espanyola a persones que no comptaven amb les nocions exigides per a aquest tràmit.

Després de detectar uns casos d’aquestes característiques a València –on en un primer dispositiu policial es van detenir 14 persones per delictes de falsedat documental i usurpació d'estat civil–, la Policia Nacional va iniciar una investigació que es va estendre per diverses ciutats de l’Estat.

Un segon dispositiu policial va culminar amb la detenció de 47 persones a tot l’Estat implicades en aquest cas i acusades de falsedat documental i usurpació d'identitat. Concretament han estat detingudes persones a les províncies de Barcelona (17), València (16), Mallorca (6), Jaca (2), Àvila (2), Guadalajara (2), Sòria (1) i Conca (1).

 

Edicions locals