Mollet és Fira arrenca la setmana que ve amb més de 330 expositors

La 6a edició d'aquest model de fira concentrarà en dos caps de setmana les mostres sectorials de gurmet, motor i qualitat de vida

Economia

La fira se celebrarà l'últim cap de setmana de maig i el primer de juny
La fira se celebrarà l'últim cap de setmana de maig i el primer de juny

Mollet del Vallès

Quan encara falta més d’una setmana perquè arrenqui la 6a edició de Mollet és Fira ja són 330 els comerços i serveis de la ciutat que han confirmat la seva participació en aquest aparador comercial de la ciutat, una xifra que enguany supera en un 8% els expositors i participants de l’any passat.

“És un model participatiu que va a més”, deia aquest dilluns en la presentació de la fira la regidora de Comerç, Mercè Pérez. “Si dels 1.600 establiments de la ciutat 330 participen en la fira vol dir que el 21% de comerços de la ciutat s’hi impliquen d’una manera o altra”, destacava. “És una molt bona xifra que indica la bona acollida que té aquest model de fira entre el comerç molletà”, afegia.

Josep Monràs, per la seva banda, destacava que aquest model firal continua creixent any rere any gràcies a l’estreta col·laboració entre el teixit comercial i l’Ajuntament de la ciutat. “Anar en una sola direcció ens enriqueix a tots. No és tant una fira per vendre, sinó per donar-se a conèixer: és el gran aparador dels comerços i serveis de la ciutat”, assegurava l’alcalde.

De fet, a més de l’exposició de comerços, establiments i serveis, durant els dies de fira, tindran lloc una setantena d’activitats organitzades directament pel comerç local, una programació que dóna valor afegit a la fira més enllà de ser un aparador comercial.

Dos caps de setmana

Aquest any, per segona vegada consecutiva, la fira es concentrarà en dos caps de setmana: el 26 i 27 de maig, amb Mollet és Gurmet i Mollet és Motor, i el 2 i 3 de juny, amb Mollet és Comerç i Qualitat de Vida.

La primera, dedicada a l’alimentació –enguany amb una especial projecció dels productes de la terra i de km 0–, es farà a la plaça Prat de la Riba i el carrer Barcelona, i comptarà amb uns 115 expositors. La segona, dedicada al món del motor, comptarà amb una quarantena d’expositors del sector de les dues i quatre rodes que se situaran a l’entorn de L’Illa i l’avinguda Llibertat. Finalment, la fira dedicada als comerços i serveis, es farà a la rambla Balmes i el parc de les Pruneres el 2 i 3 de juny.

Dinamitzar el comerç

Montserrat Bertran, en representació dels comerços i serveis participants, valorava aquest model de fira com una “bona iniciativa per dinamitzar el comerç de la ciutat”, i destacava la gran oportunitat que suposa per al sector sobretot per donar-se a conèixer. “La fira requereix un esforç a nivell humà i de feina, però el preu de participar-hi és molt assequible i no deixa ningú fora, des del petit al gran comerç”, deia. “És important que la gent passegi per la ciutat i compri als comerços de la ciutat, ja és la manera de dinamitzar el sector”, apuntava.

En aquest sentit, coincidint amb l’elaboració del pla de dinamització comercial que està impulsant l’Ajuntament, durant la fira es promouran dues activitats per recollir les opinions dels veïns en relació amb el comerç local. D’una banda s’enquestarà els visitants sobre diferents aspectes del comerç i la ciutat, i d’una altra hi haurà un concurs infantil de dibuix –premi Decathlon– per tenir idees de com ha de ser l’entorn comercial més enllà de les botigues. “Els nens i nenes hauran de dibuixar com ha de ser el carrer ideal per a la seva botiga ideal, una activitat que volem que compti amb el suport i les idees dels pares i mares”, deia Pérez.

A més, un altre aspecte de l’edició d’enguany fa referència al comerç online, una línia de treball encetada en l’edició passada i que es reforçarà amb un estand propi (Ofer.cat) amb activitats adreçades a donar a conèixer els comerços que fan venda per internet. Actualment, segons dades de l’Ajuntament, uns 130 comerços i serveis de la ciutat estan inscrits a la plataforma i ofereixen els seus productes a través de la xarxa.

Premis i sortejos Mollet és Fira

Com ja és habitual, un dels atractius de la fira seran els diversos sortejos previstos per a l’últim dia i en els quals s’hi impliquen directament les botigues participants. Aquest any els premis i sortejos seran el Gran Sorteig Mollet és Fira –sis premis de 1.000 euros per gastar als comerços de Mollet–; el Sorteig 10 –10 premis de 200 euros per gastar als comerços de la ciutat–; Omple el carro amb Bonpreu –10 carros de compra per valor de 50 euros–; i els superpacks Mollet és Fira –diferents paquets d’obsequis per temes (moda, oci, benestar, etc.) cedits pels mateixos comerciants i serveis de la ciutat–.

 

Edicions locals