Els alumnes del CNL aprenen a doblar en català

L'activitat pretén fomentar l'ús de la llengua en contextos informals

Societat

Els alumnes del CNL aprenen a doblar en català
Els alumnes del CNL aprenen a doblar en català

Aquest dijous tindrà lloc una sessió de Doblem en català amb els alumnes dels cursos de català per a adults de Mollet, que s'estrenaran com a dobladors. Doblem en català és una activitat lúdica, en la qual els participants esdevenen dobladors de seqüències cinematogràfiques de pel·lícules de gèneres molt variats i fomenten, així, l'ús oral del català en contextos informals. L'activitat té una durada de dues hores (10 h-12 h).

Al llarg de la sessió, que es farà a El Lledoner (plaça de Cinco Pinos de Mollet), els participants doblen preses de pel·lícules, com poden ser clàssics del cinema, documentals, pel·lícules d'animació infantil, etc.

L'objectiu de l'activitat és "fomentar l'ús i pràctica de la llengua catalana en un context atractiu i engrescador com ho és el cinema", apunten des del Consorci per a la Normalització Lingüística. També s'hi treballen altres valors socials relacionats amb la llengua (treball en equip, cohesió social, assertivitat, etc.). Des del 2011, s'han fet un miler de tallers en els territoris de parla catalana.

Aquesta sessió s'organitza des del CNL del Vallès Oriental, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

Edicions locals