Dotació econòmica per al pla de millora dels polígons de Mollet

La Diputació concedeix a l'Ajuntament una subvenció de 234.000 euros per aquest projecte

Economia

Els industrials fa temps que demanen una posada al dia dels polígons molletans
Els industrials fa temps que demanen una posada al dia dels polígons molletans

Mollet del Vallès

La Diputació de Barcelona ha aprovat la concessió d’ajuts als ajuntaments per a projectes específics de modernització de polígons industrials en el marc del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, un programa que pretén millorar la qualitat dels polígons de la demarcació a través d’inversions que permetin incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades i afavorir el creixement empresarial, atreure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat.

Un dels projectes que rebrà finançament –234.327 euros, 63.185 dels quals s’invertiran aquest any i 171.142 l’any que ve– serà el de l’Ajuntament de Mollet per posar al dia els polígons de Can Magarola i Can Prat.

Les inversions concretes a les quals es destinaran els diners es coneixeran dimecres en la presentació a l'Auditori de l'Hospital de Mollet de les conclusions del pla de millora dels polígons d'activitat econòmica de Mollet, un projecte que va arrencar l'estiu del 2016 en què les institucions, els empresaris i els agents econòmics de la ciutat han definit col·lectivament fins a una quarantena d'accions de millora necessàries als polígons.

Segons fonts municipals, la injecció de diners de la Diputació serà per finançar les accions prioritàries que es marquin en aquest pla de millora de polígons.

Segons apunten des de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV), les inversions prioritàries haurien de ser les relacionades amb la mobilitat i la instal·lació de fibra òptica, un projecte, aquest últim, que "havíem de completar l'any passat però s'està demorant perquè cobrir totes les zones sense connexió és més car i complex tècnicament del que es preveia", diu Demián Pau Tabbia, de l'AIBV.

Tabbia també fa referència al manteniment general en urbanisme, la millora de la mobilitat i l'accessibilitat i la creació d'una entitat de conservació semblant a la que ja funciona al polígon de Martorelles. "L'AIBV fa temps que reivindiquem millores als polígons de Mollet; ara veiem que hi ha avenços i agraïm l'esforç i la implicació de l'Ajuntament per fer-ho possible", diu Tabbia.

El pressupost màxim de què es dota el programa de modernització de polígons a tota la demarcació de Barcelona, tant per a projectes d’intervenció integral –amb l’objectiu de transformar el conjunt del polígon– com per a projectes específics, amb intervencions puntuals per a la millora dels serveis, la mobilitat, les comunicacions o l’urbanisme, és de 15 milions d’euros.

En aquesta ocasió la Diputació ha rebut 72 sol·licituds de diversos ajuntaments, i els darrers mesos ha estat valorant els projectes fins que ara s’han concedit línies de finançament per als projectes amb millor puntuació.

Edicions locals