Canviem Mollet ret comptes de la seva activitat com a grup municipal

Unes 40 persones van assistir divendres en l'acte de balanç celebrat al Jardinet del Casal

Política

Acte de balanç del tercer any de mandat de Canviem Mollet
Acte de balanç del tercer any de mandat de Canviem Mollet

Mollet del Vallès

Canviem Mollet va convocar divendres al Jardinet del Casal els simpatitzants de la formació i els veïns de la ciutat per retre comptes a la ciutadania i explicar la feina fet pel grup municipal durant l’últim any. L’acte, celebrat cada any des de fa tres anys, permet fer un seguiment del treball del grup i debatre i reflexionar sobre la feina i el posicionament del grup municipal.

Per Xavier Buzón, portaveu del grup, es tracta d’un “exercici de transparència i participació que forma part del nostre codi ètic i de la nostra manera d’entendre la feina dels representants polítics”.

En l’acte, els regidors del grup van desgranar la memòria d’actuació del curs 2017-2018, que inclou les accions dutes a terme tant a l’Ajuntament com al carrer i tant pel que fa a la part organitzativa com l’econòmica, de programa i propostes.

A grans trets, Canviem Mollet destacava que l’últim any ha presentat al ple 35 mocions de les 88 totals presentades per tots els grups municipals, i que totes aquestes han estat aprovades. El grup també ha votat favorablement a 75 mocions –totes aprovades pel ple–, i set en contra –totes rebutjades pel conjunt del ple–. “Més enllà del número, el que és important és el contingut de les mocions, radicalment d’esquerres en l’àmbit polític i social i sempre fidel al nostre programa”, destacava Buzón”.

Entre aquestes hi ha propostes en matèria d’habitatge, sanitat, justícia social i tota mena de qüestions reivindicatives, com el rebuig a la violència masclista, el blindatge del sistema de públic de pensions o la recuperació de la llera del Besòs al seu pas pel Baix Vallès.

Com a novetat, Canviem Mollet també destacava el seguiment de les 50 propostes acordades enguany amb el govern municipal i que posen de manifest “la capacitat d’incidència que té Canviem Mollet en l’equip de govern i les polítiques municipals”, deia Buzón.

Són 50 propostes que han permès l’aprovació del pressupost municipal i que fan referència, entre d’altres, a la implantació d’un sistema de tarifació social, la promoció d’un espai de cinema a la ciutat, la construcció d’una pista poliesportiva a Can Borrell, la contractació d’agents cívics, mesures alternatives d’aparcament a la zona blava de l’Hospital o l’impuls d’habitatge públic.

“Pot semblar que hàgim canviat perquè ara condicionem el pressupost, però les nostres propostes són les mateixes de sempre i les mateixes que farem l’any que ve; qui ha canviat és el govern, que ara accepta les propostes que nosaltres hem fet sempre, com la tarifació social”, explicava el regidor Francisco Sancho.

En l’acte també es van explicar les trobades que els regidors del grup municipal han mantingut amb les entitats i la ciutadania, l’organització i el funcionament del grup i els precs i preguntes presentats al ple, així com el nou concurs de projectes impulsat per Canviem Mollet entre les entitats de la ciutat.

 

Edicions locals