El Club Muntanyenc Mollet celebra el 75è aniversari fent el cim

La pujada al Montsent de Pallars serà una de les activitats més destacades de la desena que han preparat

Societat

Membres de la directiva actual i de juntes anteriors, i l'alcalde Josep Monràs, en la presentació dels actes del 75è aniversari
Membres de la directiva actual i de juntes anteriors, i l'alcalde Josep Monràs, en la presentació dels actes del 75è aniversari

El Club Muntanyenc Mollet va presentar dimarts els actes del 75è aniversari de l'entitat. Serà una desena d'activitats les que es portaran a terme fins a acabar l'any amb l'objectiu de celebrar l'efemèride. Una de les més destacades serà l'1 de juliol, amb la pujada al Montsent de Pallars (Pallars Jussà). Si s'assoleix la fita, el Club hauria pujat ja 100 dels 308 cims més representatius de Catalunya, segons la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

La més pròxima és la del diumenge vinent, 3 de juny: l'entitat participarà en la Festa de l'Esport al Carrer que organitza l'Ajuntament de Mollet amb el muntatge d'un rocòdrom. I a l'estiu, el 12 de juliol, el Jardinet del Casal acollirà un brindis de les juntes del Club Muntanyenc i del Casal Cultural.

Fins l'octubre no hi haurà més actes d'aniversari. El dia 7 hi ha preparada la pujada al cim de Bastiments, on ja va pujar el club en el 50è aniversari i hi va col·locar una placa commemorativa; enguany hi tornarà a fer cim per actualitzar la placa. El 12, 13 i 14 d'octubre s'organitzarà la pujada als cims Montcorbison, Maubèrme i Montlude (Vall d'Aran) –també dels 100 cims–. El 18 de novembre hi ha prevista una sortida social a La Mola. I el 9, 16, 23 i 30 de novembre, a la seu del club es podran veure projectats quatre vídeos "d'uns fets remarcables que ens representen", com va afirmar el president, Alexandre Castelltort: Trobada de veterans, Expedició al pic Lenin, Aplec Excursionista Països Catalans i Dones als Alps.

Les darreres activitats seran al desembre. El dia 1 es farà el sopar del 75è aniversari al Mercat Vell i del 5 al 20 hi haurà una exposició a la Marineta dels 75 anys del Club Muntanyenc. Encara a falta de confirmar la data –probablement sigui el dia de Sant Vicenç, el 22 de gener del 2019–, la Marineta també acollirà la presentació del llibre 75 anys club muntanyenc de Glòra Arimón.

Edicions locals