Multa per al portaveu d'Al Huda per amenaces contra treballadors de Vallès Visió

Ahmed Balghouch va amenaçar que els trencaria les càmeres de televisió arran d'una notícia del canal

Societat

El portaveu de la comunitat islàmica Al Huda, Ahmed Balghouch, ha estat condemnat a pagar una multa de 240 euros per amenaces als treballadors de Vallès Visió. Segons el jutge, Balghouch va amenaçar de trencar la càmera de la televisió local arran d'una informació amb la qual ell estava en desacord.

Tot plegat sorgeix per una notícia de Vallès Visió en la qual s'explicava la denúncia d’Al Huda contra l’Ajuntament per no haver-los donat encara la llicència d’obres del local i que la comunitat islàmica "estava demanant als fidels a través de les xarxes socials que fessin aportacions per acabar de pagar la “Casa de Déu” o “Mesquita” del carrer Badalona", asseguren des del canal. Malgrat això el permís d’obres s’ha demanat per adequar el local per fer-hi activitats socioculturals.

El portaveu d'Al Huda hauria trucat el periodista que havia fet la notícia i li hauria expressat el seu disgust pel plantejament de la notícia i el va amenaçar de trencar la càmera a qualsevol treballador de Vallès Visió.

En la sentència, el jutge argumenta que els mitjans de comunicació poden enfocar les informacions com els sembli convenient i que no es pot pretendre que difonguin només el que ens convé, i que l’amenaça, reconeguda pel denunciat en el judici, pot afectar el normal funcionament de l’emissora i va en contra de la llibertat d’informació.

Per la seva banda, el president del consorci de Televisió i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha rebutjat l’actitud de Balghouch i ha anunciat que aquesta mateixa setmana l’Ajuntament portarà davant la fiscalia les amenaces del portaveu d'Al Huda, en aquest cas, "a una funcionària de l’Ajuntament que tramitava la sol·licitud del permís d’obres per al local", indiquen les mateixes fonts.

Edicions locals