Una quarantena d’expositors en la fira dedicada al motor

L'espai firal mostrarà una àmplia oferta de productes, novetats i promocions del sector

Economia

L'exposició de vehicles nous i d'ocasió és un dels elements més destacats de Mollet és Motor
L'exposició de vehicles nous i d'ocasió és un dels elements més destacats de Mollet és Motor

Mollet del Vallès, Baix Vallès

Un dels indicadors de la recuperació econòmica és la xifra de venda i matriculació de vehicles, i en aquest sentit, segons dades del sector, la tendència va a l’alça des de mitjans de 2013.

Concretament, l’últim any van matricular-se al conjunt de Catalunya 190.480 vehicles, un 7% més que l’any anterior, la majoria dels quals durant novembre i desembre, quan es van registrar increments de gairebé el 15% respecte a l'any anterior.

Les xifres de vendes a Catalunya representen una quota de mercat del 15,4% del total de l'Estat, on l'any passat van registrar-se 1,2 milions matriculacions, un 7,7% més que el 2016. L’increment de turismes per a particulars van tenir un creixement menor, del 4,4%, mentre que l’increment majoritari va produir-se en l’àmbit de vehicles per a empreses i lloguer, amb un 12,8% i un 9,2% d'augment respectivament.

Pel que fa als models més venuts, el Seat León va encapçalar el rànquing amb 36.316 unitats, seguit del Seat Ibiza (33.757) i el Renault Megane (32.131), tot i que Renault va ser la marca més venuda (101.503 unitats), per davant de Seat (84.461), Volkswagen (89.602) i Peugeot (87.732).

Per tipus de combustible, els dièsel van suposar el 48,3% del total, seguit dels vehicles de gasolina (46,6%) i els híbrids i elèctrics (5,1%).  

Un parc envellit
Malgrat les bones dades de vendes dels últims anys, la patronal del sector alerta de l'elevada mitjana d'edat del parc de vehicles a l'Estat –12 anys–, cosa que fa que els vehicles siguin més contaminants i menys segurs que els models més nous. Concretament als vuit municipis del Baix Vallès, el parc de vehicles l'any 2016 era de 82.529 unitats, un nivell semblant al que es registrava deu anys abans, en època de bonança.

D'aquests, 59.914 eren turismes (72,6%), 11.238 motos (13,6%), 11.021 camions (13,3%), 2.463 busos i altres (3%) i 1.532 tractors industrials (1,9%). La mitjana baixvallesana era aleshores de 6,7 vehicles per cada 10 habitants. Activitats per a tots els públics

Activitats per a tots els públics
Com és habitual, la secció de motor de Mollet és Fira comptarà amb un seguit d’activitats per a tots els públics que dinamitzaran l’esdeveniment.

Durant tot el cap de setmana, d’11 a 21 h, a l’espai de l’avinguda Llibertat i L’Illa es podrà participar en el taller A la velocitat de la vida, a càrrec de la Policia Municipal, i es podrà visitar l’exposició d’autocars i transports antics a càrrec d’Autocars Sagalés.

També hi haurà un Pit Stop F1 amb un fórmula clàssic, en què els alumnes d’una escola de mecànica de competició mostraran els canvis de pneumàtics amb pistola, i s’exposaran fórmules reals de competició i motos customitzades i de competició.

Dissabte hi haurà instal·lat un circuit de cotxes a pedals, i diumenge un simulador de conducció per a adults, un simulador de conducció infantil amb monitor i un circuit de cotxes a pedals amb monitor.

Paral·lelament a Mollet és Motor, aquest cap de setmana també se celebrarà la fira Mollet és Gurmet, dedicada al sector de l'alimentació i la restauració. La fira comptarà amb 115 parades i se situarà a la rambla Balmes, Prat de la Riba i carrer Barcelona. També comptarà amb nombroses activitats i sortejos.

 

 

Edicions locals