Inversions milionàries de Grifols a Parets del Vallès i Lliçà de Vall

La multinacional farmacèutica injecta 27,5 milions a Parets per fabricar un nou additiu biològic

Economia

Les instal·lacions de Parets han rebut una injecció de 27,5 milions d'euros
Les instal·lacions de Parets han rebut una injecció de 27,5 milions d'euros

Parets del Vallès

La multinacional farmacèutica Grifols ha celebrat aquest divendres a Sant Cugat del Vallès la seva junta general ordinària d’accionistes, en la qual ha fet balanç del darrer exercici i ha plantejat els reptes de futur de la companyia.

Entre els aspectes que s’han donat a conèixer en la junta destaca la inversió de 27,5 milions d’euros a les plantes de Parets per fabricar trombina tòpica i l’additiu biològic Fibrisealant, una producció que, per tirar endavant, necessita l’aprovació de les autoritats sanitàries, que es preveu que arribi a finals d’aquest any.

La multinacional també ha adquirit per 11,9 milions una parcel·la de 48.716 metres quadrats al polígon de Can Gurri de Lliçà de Vall, al costat del polígon industrial Llevant de Parets, un espai que es pretén desenvolupar a partir del 2020 i del qual encara no s’ha detallat quines instal·lacions productives podria acollir.

La multinacional també ha donat a conèixer els moviments estratègics dels últims mesos, com l’adquisició de 188 hectàrees a Carolina del Nord, els Estats Units, per ampliar el seu complex industrial nord-americà, o l’acord amb la companyia xinesa Boya Bio Pharmacutical per construir i gestionar centres d'obtenció de plasma sanguini a la Xina.

Aigües de Vilajuïga

Grifols també ha anunciat que a partir del setembre tornarà al mercat la històrica aigua de Vilajuïga, en aquesta ocasió amb un nou disseny d’ampolles. L'aigua amb gas embotellada es presentarà al públic al juliol, coincidint amb el Festival de Peralada.

Grifols va comprar Aigües de Vilajuïga el juny del 2017, una petita empresa de quatre treballadors que havia tancat portes a l'abril després de més de 100 anys d'activitat. L'objectiu de la compra era tornar a comercialitzar l'aigua, una de les dues que té gas de manera natural a tot l’Estat.

Durant aquests mesos, Grifols ha invertit 5,5 milions i ha renovat la fàbrica centenària, que tindrà capacitat per produir 10 milions de litres d’aigua. Segons va explicar la companyia en el moment de l’adquisició, en aquest cas no es tractava d’una “compra estratègica, sinó d'una compra compromesa amb una empresa centenària”.

 

Edicions locals