Mollet reclama la universalització de l'assistència sanitària a Catalunya

El ple aprova una moció que rebutja la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la llei aprovada al Parlament

Política

La plataforma per la sanitat pública va presentar el punt al ple
La plataforma per la sanitat pública va presentar el punt al ple | @molletopina

El ple de Mollet ha aprovat, amb l'abstenció de Cs i el vot contrari del PP, una moció en què es reclama la universalització de l'assistència sanitària a Catalunya. La proposta, presentada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, rebutja la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la llei aprovada el 2017 al Parlament que vetllava per la universalització de l'assistència sanitària a qualsevol ciutadà.

Segons la representant de la Plataforma, Maria Lluïssa González, la llei aprovada al Parlament de Catalunya al juny de 2017 i suspesa pel TC "restituïa tot allò que va retallar en drets el decret del govern central de 16/2012, el qual discriminava les persones pel seu naixement i condició social". La moció demana la derogació del decret estatal i que el TC aixequi la suspensió perquè "suposa una vulneració de drets a les persones que queden excloses" com són els immigrants sense papers "que posa en perill la salut pública".

La moció va comptar amb el suport de tots els grups municipals a excepció del PP i Cs. La regidora popular, Susana Calvo, votava no i assegurava que la llei catalana d'universalització "no és sostenible. A Catalunya ha arribat més d'un milió d'immigrants en la darrera dècada i això fa que el sistema se'n ressenti, s'ha de prioritzar per reduir les llistes d'espera", deia. A més, Calvo defensava que l'acord entre el PP i Cs a l'Estat "assegura l'assistència urgent, a l'embaràs, al part i al postpart als immigrants sense papers, i també a tots els menors de 18 anys".

Per la seva part, al regidora de Canviem M.Carmen Moya defensava que la salut és "un dret humà fonamental" i etzivava que "el que no és sostenible és la corrupció del seu partit", deia a Calvo.

Per la seva part, Cs s'abstenia perquè "la llei s'hauria de reformar, no derogar. No estem d'acord amb facilitar l'empadronament immediat però compartim l'essència de la moció", deia Francisco Muñoz.

 

Edicions locals