Un destacat membre del CDR de Parets rep una presumpta agressió espanyolista

Es tracta de Joan Folguera, exregidor per ICV, que denuncia haver estat colpejat als crit de 'Catalunya és Espanya' i ‘et mataré’

Societat, Política

Folguera aquest matí al seu domicili, després de passar la nit entre urgències i denúncies.
Folguera aquest matí al seu domicili, després de passar la nit entre urgències i denúncies.

Parets del VallèsJaume Ribell

L’exregidor de l’ajuntament de Parets, Joan Folguera, un dels membres més actius del Comitè en Defensa de la República local, va rebre ahir al vespre una agressió de tint espanyolista. Folguera ja ha presentat denúncia davant els Mossos i s’espera que aquest mateix dijous surti el judici ràpid.

Tot va començar, segons el testimoni que Folguera ha relatat a la denúncia presentada, cap a les vuit del vespre d’ahir dilluns. Quant ell sortia a passejar, també ho feia un veí seu que és qui afirma que el va agredir. “No era el primer cop que m’increpava, però ahir va atiar el seu gos cap a mi i em va mossegar a la cama. Jo li vaig dir que què feia, i va ser quan es va posar molt violent”.

Segons consta a la denúncia, el denunciat va intentar fer un cop de puny que va parar amb la mà i l’hi va trencar les ulleres, proferint crits de ‘et mataré’, ‘Catalunya és Espanya’ o ‘Us penseu que sou superiors?’. Davant això, Folguera (que forma part de la llista de 30 exregidors que han firmat un manifest en favor dels presos polítics), va avisar que trucaria a la policia i es va acabar desfent la baralla.

Fins a les quatre de la matinada

Folguera va anar a l’hospital de Mollet acompanyat de la seva filla. “Vam estar-hi fins passades les dues de la matinada”. I el primer diagnòstic d’urgències parla de ‘lesions múltiples no especificades’ i ‘abrasió a la cama esquerra amb assistència inicial’.

"I quant vam sortir, vam anar a posar la denúncia a la comissaria del Mossos. No hem arribat a casa fins a les quatre de la matinada. I ara estic a casa amb el cos baldat. El metge m’ha manat descans absolut. I la meva filla no ha pogut anar a l’escola perquè l’ha marcat molt l’episodi”.

Segons van assegurar els agents a l’exregidor, el cas podria sortir per judici ràpid aquest mateix dijous.

A més, aquest mateix vespre s'ha produït una concentració de supost a Folguera davant la seva casa.

Edicions locals