El presumpte agressor de Folguera: ‘Ni sóc espanyolista, ni el vaig agredir’

Afirma que tot es tracta d’una baralla entre veïns que l’exregidor ha volgut traslladar al terreny polític

Societat, Política

Primera pàgina de la denúncia presentada pel veí de Folguera.
Primera pàgina de la denúncia presentada pel veí de Folguera.

Parets del VallèsJaume Ribell

El presumpte agressor de l’exregidor i membre de la CDR de Parets, Joan Folguera, nega les acusacions i també ha interposat denúncia. A més, està recopilant comentaris vessats a les xarxes socials per estudiar si emprèn també accions legals en aquest sentit.

J.M.G.E., que prefereix guardar la seva identitat i imatge per “no rebre represàlies”, s’ha posat en contacte amb SomParets per donar la seva versió dels fets. Una versió que resumeix assegurant que “es tracta només d’un conflicte veïnal que el senyor Folguera ha volgut portar al terreny polític pels seus interessos”.

Segons la versió del veí de Folguera, que es pot llegir a les imatges amb la denúncia que també ell va presentar: “Jo sortia a passejar la meva gossa. Una gosseta molt petita, que pesa 5 kg. I és cert que el va molestar, en això té tota la raó, però perquè se’m va escapar i en cap cas el va mossegar. Mai ha mossegat a ningú, és molt poruga. Per això borda molt, això sí. Al diagnòstic parla d'abrassió, no pas de mossegada”. Es va disculpar diverses vegades “però ell es va posar fet una fúria. Fins al punt que les coses que portava a les mans les va deixar a terra amb gest amenaçant”.

Denúncies creuades

Segons afirma, va ser Folguera qui el va “provocar. Jo em disculpava per gos, i ell no deixava de dir que jo era el típic espanyol, un ignorant, un inculte... va estar provocant-me per picar-me”. De fet, tot i que a la denúncia de Folguera es parla de que no hi havia testimonis, “sí que n’hi havia, i van ser els que el van haver de frenar perquè se’m va abalançar. De fet, estan disposats a testificar en cas necessari tant al judici com a mitjans televisius que ens han contactat".

En la baralla, “em va estripar la camisa i em va fer una esgarrapada sense importància. I com li hagués fet mal, que és el que sembla que buscava, vaig tornar cap a dins de casa per evitar-ho. Vaig tenir molta paciència”, assegura.

Nega que digués a Folguera que el mataria. Només reconeix haver-li dit “que era un burro quant em va dir que m’empassaria la seva bandera”, en referència a l’estelada que l’exregidor té penjada del seu balcó. “Nosaltres també vam penjar la bandera catalana junt amb l’espanyola, amb la pancarta ‘som catalans i espanyols’. Però només uns dies. Ni soc espanyolista, ni el vaig agredir. Soc català, i em sento molt català. Però igual que soc espanyol, per que ho soc”.

Missatges a les xarxes

A arrel del cas publicat ahir dimarts per aquest diari, el veí de Folguera denuncia que ha rebut “tot tipus d’insults”. I que junt amb la seva advocada estan recopilant els comentaris fets sobre el cas a xarxes com Twitter o Facebook “per estudiar si emprenem accions legals”. Afegint que després de la manifestació d’ahir al vespre en suport de Folguera que va tenir lloc davant la comunitat de veïns on viuen tots dos, es va sentir “afectat” i que no vol que “això perjudiqui a la família. No podíem sortir de casa. Tenim por. No és el primer conflicte veïnal que tenim, però aquest cop s’ha passat de frenada”.

 

Edicions locals