La PAH ocupa el BBVA de Gaietà Vínzia de Mollet durant més de 24 hores

Es reclama un lloguer social per a una família que ocupa un pis del BBVA i el banc la vol fer fora

Societat

La PAH ocupa el BBVA de Gaietà Vínzia de Mollet durant més de 24 hores
La PAH ocupa el BBVA de Gaietà Vínzia de Mollet durant més de 24 hores | PAH Mollet

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat el caixer del BBVA del carrer Gaietà Vínzia de Mollet des del dijous al matí fins a aquest divendres al migdia per reclamar un lloguer social per a una família molletana.

Fa diversos anys que la família implicada ocupa un pis del qual és propietari el BBVA, que els vol fer fora de l'habitatge. La família, però, ja fa temps que ha presentat els documents corresponents a les administracions i al banc, segons expliquen des de la PAH, per tal de legalitzar la seva situació amb un lloguer social. Tanmateix, l'entitat bancària no es mostra favorable a accedir a aquesta demanda. Per aquest motiu, desenes de membres de la PAH han ocupat el banc durant més de 24 h, per fer-los saber que el que vol aquesta família "és pagar". "No tenim cap altra arma", assegura Inmaculada Mazuecos, membre de la PAH molletana. També afirma que "és molt trist que el BBVA tingui pisos buits, i vulguin fer fora a aquesta família".

Sortida pactada al migdia

Mazuecos explica que durant la ocupació, han hagut de trucar l'ambulància per atendre la dona implicada en el cas. El seu mal estat de salut s'ha sumat a que des del matí d'aquest divendres els guàrdies que custodiaven el banc des de l'exterior "han rebut ordres de no deixar entrar aliments ni begudes".

Al final, els ocupants han pactat amb els Mossos d'Esquadra la sortida del BBVA a les 14 h. Tanmateix, la PAH i Mazuecos es mostren convençuts que "la lluita continuarà".

Edicions locals