La CUP rebateja la plaça de la Constitució de Mollet com a plaça de l'1 d'octubre

Amb l'acció, els cupaires volen homenatjar els ciutadans que van treballar per permetre la votació

Política

La CUP rebateja la plaça de la Constitució de Mollet com a plaça de l'1 d'octubre
La CUP rebateja la plaça de la Constitució de Mollet com a plaça de l'1 d'octubre | CUP Mollet

Mollet del Vallès

La CUP Mollet va fer diumenge una acció per rebatejar com a plaça de l’1 d’octubre l’espai de la plaça de la Constitució, ubicat a tocar de l’avinguda de Badalona i "homenatjar així el coratge dels molletans i molletanes que van defensar les urnes i els centres de votació, malgrat les amenaces de la repressió policial de l’Estat", apunten els cupaires en una nota de premsa.

L’acció, de caràcter reivindicativa i simbòlica, que va consistir amb la col·locació dels corresponents rètols indicatius de la plaça de l’1 d’octubre, vol també "denunciar la Constitució Espanyola com un text colonial i imposat, que la majoria dels catalans ni tan sols van votar, que oprimeix els pobles i en el nom del qual l’Estat s’ha basat la repressió que venim patint els catalans des dels darrers mesos”, opina el membre de la CUP Mollet, Xavi Herrera.

Herrera remarca la importància d’honorar aquesta diada en què es va celebrar el referèndum, “perquè restarà per sempre en la memòria col·lectiva popular, així com també ho farà la condemna de la violència amb què les forces de seguretat espanyoles van intentar reprimir el nostre dret a votar i a decidir el nostre futur com a poble”, indica.

Durant l’acció es van col·locar també de forma annexa diferents plaques amb el text següent: Durant la jornada de l’1 d’octubre, la ciutadania mobilitzada va fer possible la celebració del referèndum. A Mollet, milers de persones van defensar amb el seu propi cos les urnes i els centres de votació, malgrat la repressió brutal de les forces de seguretat espanyoles arreu del país. Aquesta placa vol deixar testimoni d’admiració, memòria i record del digne comportament del poble de Mollet i del seu coratge en la defensa de la nostra llibertat.

Edicions locals