Càritas va atendre 834 llars vulnerables a Mollet el 2017

En total, es van atendre 2.428 persones

Societat

Una voluntària de Càritas atén una usuària
Una voluntària de Càritas atén una usuària | Càritas Diocesana

El 2017, Càritas va atendre 834 llars de Mollet en situació vulnerable, xifra que es tradueix es 2.428 persones. Aquestes dades es desprenen de la memòria de l'entitat, presentada amb motiu del Corpus i per sensibilitzar sobre la situació precària de moltes persones.

En total, Càritas Diocesana de Terrassa, bisbat al que pertanyen les parròquies del Baix Vallès, va atendre el 2017 –4.855– una xifra gairebé clavada a la de l'any anterior, mentre que els casos atesos van disminuir considerablement, de més de 20.000 a 14.906 (amb tot, una xifra molt superior a la de 2015).

A banda de les xifres, Càritas ha posat sobre la taula la precarietat dels contractes temporals, que fa que el 48% de les llars ateses tinguin ingressos d'entre 300 i 750 euros mensuals –de fet, la mitjana de la renda anual d'una llar a Catalunya és de 31.339; la de les llars ateses per Càritas, de 6.359 euros–. A més, el 58% de les persones en edat laboral que hi viuen estan a l'atur i només l'11% tenen un treball reglat. És a dir, que "la sortida de la crisi està consolidant un model social en que bona part de la societat que va patir la crisi es mantindrà en aquesta situació precària", denuncia Càritas. A més, el 31% de les llars han estat ateses per primera vegada a Càritas aquest any 2017.

La tipologia familiar també és un factor a tenir en compte. De fet, les llars més vulnerables són les que tenen infants a càrrec seu i en especial les que tenen un sol progenitor, que suposen un 58% del total de llars ateses.

Inseguretat en l'habitatge

La recuperació del sector immobiliari tampoc no ajuda a les persones més vulnerables. Entre els usuaris de Càritas, gairebé el 36% està en situació d'inseguretat en relació amb l'habitatge i, a més, cada any incrementen les persones que viuen en habitatges ocupats (que el 2017 ja eren un 10%). Prop de la meitat de les llars són de lloguer i només un 19% té una propietat –un 4% pagada i un 13% que s'està pagant–. Un 10% viuen de relloguer i un 8% han hagut de ser acollits.

Edicions locals