Vicenç Albiol aposta per la via continuista al capdavant d'UGT al Vallès Oriental

El badaloní ocuparà la secretaria comarcal en substitució d'Òscar Riu

Economia

Vicenç Albiol, en una imatge de VOTV
Vicenç Albiol, en una imatge de VOTV

Txell Parera

Vicenç Albiol, fins ara responsable d'acció sindical d'UGT al Vallès Oriental, substituirà Òscar Riu a la secretaria comarcal del sindicat. De moment, Albiol exerceix el càrrec en funcions, a l'espera del nomenament oficial per part de la Secretaria Nacional a Catalunya d'UGT i de la ratificació dels afiliats. "Si tot va bé, la setmana vinent ja es pot produir el nomenament, i entre aquest juny i el mes de juliol celebrarem l'assemblea d'afiliats perquè em ratifiquin", apunta Albiol.

El badaloní afronta la nova etapa "amb il·lusió" i assegura que voldrà donar continuïtat a la feina feta per Òscar Riu, que s'ha integrat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat com a cap de gabinet del conseller Chakir El Homrani.

"Riu va treballar molt en dos sentits: en l'enfortiment intern i la integració de les nostres estructures, i en la projecció externa i en mantenir una bones relacions institucionals amb les administracions. Potser farem petits retocs per aprofundir en projectes de millora, però no canviarem l'essència perquè no té sentit modificar l'estratègia", apunta Albiol.

Alguns d'aquests canvis implicaran "parlar amb ajuntaments per crear consells econòmics i socials i generar espais de debat, que creiem que en falten",  afirma.

Vicenç Albiol (Badalona, 1960) treballa a l'empresa Akzo Nobel Coating des de l'any 1976, una multinacional neerlandesa especialitzada en pintures decoratives, pintures industrials i productes químics. L'any 1983 va entrar a formar part del comitè de l'empresa i el 1988 va convertir-se en el secretari d'organització d'UGT del sindicat de la Química del Barcelonès Nord.

L'any 1992 va assumir el càrrec de secretari d'organització del sindicat intercomarcal Barcelonès Nord, Vallès Oriental i Maresme i des de 2010 exercia com a responsable d'acció sindical de la delegació d'UGT al Vallès Oriental.

 

Edicions locals