Isabel Turull i Sergi Corbera presenten l'Associació Catalana pels Drets Civils al Casal Cultural

La germana de Jordi Turull i el company de Toni Comín han participat de l'acte a Mollet

Política

Isabel Turull i Sergi Corbera presenten l'Associació Catalana pels Drets Civils al Casal Cultural
Isabel Turull i Sergi Corbera presenten l'Associació Catalana pels Drets Civils al Casal Cultural | Sergi Corbera, Isabel Turull i Teresa Mas (una de les organitzadores de l'acte)

El col·lectiu d'avis i àvies per la llibertat de Mollet va organitzar dijous un acte al Casal Cultural per presentar a la ciutadania l'Associació Catalana pels Drets Civils amb Isabel Turull, germana de Jordi Turull –empresonat–, i Sergi Corbera, company de Toni Comín –a l'exili–.

Corbera va explicar que aquesta entitat els serveix per ajuntar-se les famílies "per canalitzar aquesta onada de solidaritat espectacular en tot el país" i va demanar als ciutadans que segueixin donant-los suport "perquè és molt emocionant i molt important que tota aquesta solidaritat es vegi". A més, els va instar sobretot a "denunciar aquesta vulneració de drets fonamentals i humans: fins que no surtin els presos de la presó i tornin els exiliats, nosaltres no pararem, i tampoc la societat".

Turull, per la seva banda, també va recordar que "ells estan a la presó i a l'exili per haver complert el mandat de les urnes i si realment volem que hi hagi un canvi, hem de mentalitzar-nos que la força la té el poble i depèn de cadascú de nosaltres. El que em fa estar segura de que ens en sortirem i el que em dóna força i esperança és veure la mobilització i l'empatia de tot el poble, que és on rau la força. A la història, tots els canvis han vingut des de baix, mai des de dalt".

Els dos portaveus de l'acte van agrair la mobilització incessant dels avis i les àvies de tot Catalunya, així com els de Mollet, tal com va expressar la germana del paretà Jordi Turull: "han volgut jugar a fer-nos agafar por al cos i us estem tan agraïts de que hagueu resistit i de que no tingueu por de sortir un cop per setmana o els que facin falta a les places". "Els avis seran sempre nostres", van concloure.

Ajuts econòmics per als desplaçaments

També es va explicar a la sessió que els ajuts econòmics que els ciutadans facin arribar a l'Associació Catalana pels Drets Civils –el fons d'ajuda a les famílies– serveix per ajudar a les famílies dels polítics empresonats i exiliats a pagar els desplaçaments per veure'ls. "Jo puc abraçar el Toni i la seva filla de 5 anys pot anar cada dues setmanes a veure'l gràcies a la solidaritat de la gent i gràcies a cadascun de vosaltres", va afirmar Corbera.

Edicions locals