L'Ajuntament oferirà tallers per estalviar energia a les llars de Mollet

El consistori ha fet una prova pilot amb 13 famílies usuàries dels Serveis Socials municipals

Societat

L'Ajuntament de Mollet oferirà a partir del setembre tallers per explicar estratègies que ajudin a reduir la despesa d'energia a les llars. La mesura sorgeix després d'una iniciativa que s'ha dut a terme amb famílies usuàries dels Serveis Socials municipals.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha organitzat aquests tallers adreçats a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i que ha comptat amb la participació de 13 famílies usuàries dels Serveis Socials. Després de la prova pilot, el consistori molletà ampliarà el nombre de famílies per assessorar-les sobre estalvi energètic a través de nous tallers que es posaran en marxa a partir del setembre.

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa aquests tallers en els que tècnics dels Serveis Socials Municipals, amb la col·laboració de l’Oficina d’Energia i Sostenibilitat i Medi Ambient, els han donat pautes, entre d’altres, per l’estalvi energètic i econòmic i per la reducció de residus per tal de fer de Mollet una ciutat més sostenible.

Per dur a terme aquest taller l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de les companyies Sorea, Gas Natural i Endesa que han participat a les sessions i han donat pautes de comprensió de les factures d’electricitat, gas i aigua, o informar-los dels drets que tenen per tenir accés al bo social i altres ajuts.

Auditories de Pobresa Energètica

D’altra banda, també amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels habitatges en situació de vulnerabilitat reduint les despeses dels subministraments bàsics (principalment electricitat, aigua i gas), l’Ajuntament de Mollet forma part d’aquest nou programa de la Diputació de Barcelona anomenat Auditories de Pobresa Energètica.

Fruit d’aquest programa, durant el 2017, l’Ajuntament han dut a terme 12 auditories a 12 famílies de Mollet. Els objectius són millorar l’eficiència energètica de les llars i de les condicions de confort i salubritat, reduir els costos dels subministraments i apoderament de les persones usuàries i identificar les necessitats d’intervenció més amplies de millora d’eficiència energètica.

Edicions locals