El blat antic és protagonista al Benvinguts a Pagès de Gallecs

El taller de pa va ser una de les activitats principals

Economia

El blat antic és protagonista al Benvingut a Pagès de Gallecs
El blat antic és protagonista al Benvingut a Pagès de Gallecs | Ona Cervera

La plaça de l'Església de Gallecs va acollir el cap de setmana la tercera edició de Benvinguts a Pagès, que reivindica la coneixença de l’origen dels productes agroalimentaris del país.

A Gallecs es van donar a conèixer els blats antics conreats a la zona amb diverses activitats: hi va haver una visita guiada per conèixer on s’hi conrea l’espelta petita de 8.000 anys d’antiguitat i per veure com se segava el blat antigament; i també es va fer un taller de pa amb blats antics, amb curiositats, secrets i tècniques.

Aquesta activitat enguany ha comptat amb la participació de més de 25.000 persones arreu de Catalunya. Això significa un augment del 40% d'assistència respecte a l’any passat i més del doble respecte a la primera edició. A més, un 80% del públic ha fet compres als pagesos i productors d'una mitjana de 25 euros per persona.

 

Edicions locals