Joan Daví encapçalarà la llista de Junts per Catalunya a les municipals de 2019

L'actual regidor al ple de Mollet serà per segona vegada cap de llista de la candidatura de l'antiga Convergència

Política

Joan Daví
Joan Daví

Mollet del Vallès

Joan Daví tornarà a ser el cap de llista dels exconvergents a les properes eleccions municipals previstes pel maig de 2019. En aquesta ocasió ho farà amb una denominació encara per determinar, però que no seran les sigles PDeCAT. Daví vol formar una candidatura "transversal" amb presència de persones independents.

Daví va ser escollit per unanimitat el 12 de juny per l’assemblea d’associats i simpatitzats del PDeCAT per encapçalar la candidatura a Mollet, després d'un procés de primàries en què la seva candidatura va ser l'única presentada.

Daví aposta per articular "una candidatura transversal, amb l’objectiu que presentar una proposta municipal que superi les sigles dels partits polítics i que permeti a persones independents trobar un espai que els representi i on es trobin còmodes”.

Sobre la denominació de la candidatura, aquest cap de setmana la convenció municipalista del PDeCAT a Castelldefels ha avalat la proposta de la direcció executiva de presentar-se a les properes eleccions municipals amb la marca Junts per Catalunya, tot i que cada grup podrà adaptar-la a la seva realitat.

Daví assegura que Junts per Catalunya-Junts per Mollet és una fórmula "paraigües", però que es donarà llibertat a escala local per adaptar aquesta fórmula segons les necessitats i realitats locals. "Seran els nostres militants, simpatitzants i membres de la llista electoral els que finalment decidirem si ens presentem com a Junts per Catalunya, Junts per Mollet o amb una combinació de les dues fórmules”, indica.

Daví també assegura que “Junts per Catalunya-Junts per Mollet és una proposta guanyadora, perquè som transversals, som municipalisme, creiem en Mollet i ens estimem Mollet i aquest és l’esperit que la candidatura i tots els seus integrants intentarem transmetre als ciutadans de Mollet, als quals ens devem i servim.”

L’assemblea per designar el candidat va comptar amb la presència de Montserrat Candini, alcaldessa de Calella i membre de la direcció nacional del PDeCAT; Xavier Badia, president de la vegueria de comarques de Barcelona del PDeCAT; i Àlex Sastre, president de l’executiva comarcal del Vallès Oriental.

Candidat per segona vegada

Aquesta serà la segona vegada que Daví sigui cap de llista de l'antiga convergència. El 2015, va encapçalar per primera vegada la candidatura en substitució de Feliu Guillaumes, qui havia estat el candidat convergent des del 2003 i que actualment és diputat al Congrés a Madrid.

Fa tres anys, CiU es convertia en la cinquena força al plenari molletà amb 1.609 vots (7,95% dels escrutini) i dos regidors, uns resultats molt per sota dels aconseguits el 2011, quan eren tercera força amb quatre regidors, 2.270 vots i un 13,15% dels vots.

 

 

 

Edicions locals