Els veïns de Lourdes trien la millora de la riera i la renovació dels fanals del barri

El 43% de les 170 persones que participen en les votacions escullen l'opció que suposa perdre menys aparcament

Societat

Els veïns de Lourdes trien la millora de la riera i la renovació dels fanals del barri
Els veïns de Lourdes trien la millora de la riera i la renovació dels fanals del barri

Mollet del Vallès

El procés participatiu al barri de Lourdes per escollir una de les cinc propostes de millora del barri va acabar divendres després de 10 dies de votacions. Un cop celebrat el recompte, la proposta guanyadora, amb el 43% dels vots, ha estat l’actuació al carrer Juan Ramón Jiménez i la riera i la substitució de fanals.

Uns 170 veïns del barri de Lourdes han escollit, entre el 4 i el 15 de juny, una de les propostes de millora del barri sorgides de les sessions mantingudes els darrers mesos entre representants del consistori i els veïns. D'aquest projectes, quatre se centraven en la millora de la mobilitat i l’accessibilitat del barri i un en altres inversions.

Finalment, la proposta guanyadora, amb 73 vots (43%), ha estat el tractament paisatgístic de la riera, la formació de dues zones enjardinades, l'adequació de voreres al carrer Juan Ramón Jiménez i la substitució dels fanals de tot el barri. La intervenció té un pressupost de 135.000 euros i suposarà la pèrdua de només dues places d'aparcament.

En segon lloc, amb 67 vots (39%), ha quedat la proposta que preveia l'ampliació de les voreres d'un metre d'amplada soterrant electricitat i telefonia; i en tercer lloc, amb 25 vots (15%), l'ampliació puntual de voreres amb el trasllat de pals per permetre el pas d'un metre.

En darrer lloc, i a molta distància, ha quedat amb 3 vots (2%) la proposta que preveia l'ampliació de voreres d'un metre d'amplada sense modificar ni electricitat ni telefonia, i amb 2 vots (1%) la vianalització del carrer Miguel de Unamuno, la supressió d'aparcament en superfície i l'eixamplament de la vorera del carrer Gustavo Adolfo Bécquer.

La proposta guanyadora és la que suposa la pèrdua de menys places d'aparcament, una de les preocupacions que van mostrar els veïns durant el procés participatiu.

Edicions locals