La Generalitat cancel·la els grups matinals d'ESO del Centre de Formació de Persones Adultes

L'oferta en estudis de secundària en aquest tipus de centres es redueix només a l'horari de tarda

Societat

El Centre de Formació de Persones Adultes de Mollet
El Centre de Formació de Persones Adultes de Mollet

Mollet del Vallès

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha comunicat al Centre de Formació de Persones Adultes (CFA) de Mollet que el curs que ve eliminarà els dos grups d’ESO que fins ara feien classe als matins en aquest centre, de manera que l'oferta d'ensenyament secundari per a majors de 18 anys es limitarà només a la tarda.

La decisió afectarà directament els alumnes matriculats en horari de matí al centre, així com la desena de professors que imparteixen classes en aquesta franja horària. Tots plegats s'hauran de reubicar en horaris de tarda, on actualment ja hi ha dues línies més d'ensenyament secundari obligatori amb una quinzena d'alumnes.

El CFA de Mollet era l'únic que fins ara oferia estudis d'ensenyament secundari obligatori en grups de matí, ja que altres centres de l'entorn, com el de Parets o la Llagosta, també concentren aquests estudis en horari de tarda. Aquesta situació limitarà la possibilitat de combinar feina i estudis per a algunes persones.

La notícia de supressió del torn coincideix amb el període de matriculacions obert actualment al CFA, que s'allargarà fins al 26 de juny. Per al curs 2018-2019 hi ha prevista formació d'adults en primària, secundària, grups de preparació per a cursos de grau superior i la universitat i cursos d'idiomes –català, castellà i anglès– i informàtica.

L’Ajuntament demana més planificació

L’Ajuntament de Mollet ha reclamat a la Generalitat que rectifiqui i no tanqui els grups de matins del Centre de Formació d’Adults. El regidor d’Educació, Raúl Broto, ha enviat una carta al director general de Centres Públics, Josep González, demanant que el Departament d’Ensenyament rectifiqui i no elimini aquest oferta matinal.

A més, Broto també demana que en el futur les decisions d’aquest tipus siguin comunicades amb antelació a l’Ajuntament per tal de no alterar la planificació educativa a Mollet.

L’Ajuntament recorda que la tasca del Centre de Formació de Persones Adultes és especialment important en el marc de l’aprenentatge perquè les persones adultes millorin les seves competències i capacitats de cara a la recerca i millora d'ocupació.

Finalment, altres grups municipals, com Canviem Mollet, també han rebutjat la decisió del Departament d’Ensenyament de tancar els dos grups d’ESO. "És inacceptable la cancel·lació dels grups de matí i concentrar l’oferta a la tarda, perquè això provoca que l’alumnat que treballa a la tarda no pugui continuar els seus estudis", diuen des de Canviem Mollet.

"Aquestes decisions no es poden prendre de forma unilateral, sense comptar amb el professorat ni amb l’Ajuntament, i no només afecten l’alumnat, sinó també mestres i el mateix centre, que troba més dificultats a l’hora de planificar", diuen des de Canviem.

Per tot plegat han demanat a l’equip de govern que faci totes les gestions possibles per a recuperar aquests grups.

 

 

 

 

Edicions locals