La Taula de l'Aigua de Mollet reclama "transparència i informació" a l'Ajuntament

Des del consistori recorden que s'han reunit dos cops en el primer semestre de l'any

Societat

La Taula de l'Aigua de Mollet reclama "transparència i informació" a l'Ajuntament
La Taula de l'Aigua de Mollet reclama "transparència i informació" a l'Ajuntament

La Taula de l'Aigua de Mollet es va mobilitzar dimecres a la tarda a la porta de l'Ajuntament per mostrar el seu malestar pel "comportament de l'Ajuntament de Mollet" amb la Comissió de Seguiment del servei públic de l'aigua. Reclamen "transparència i informació".

El portaveu de la Taula de l'Aigua, Quim Pérez, va explicar que en la darrera Comissió de Seguiment "es va acordar que l'Ajuntament ens donaria un històric dels talls d'aigua a Mollet del 2008 al 2016", així com "el contracte de venda del servei d'aigua a Sorea del 2013". Per altra banda, també van demanar informació sobre "els bonus d'ajuda que es donen a les famílies vulnerables". En aquest cas sí que van rebre la informació requerida, però que els va generar una sèrie de dubtes. Per això, afirmen que han escrit a l'Ajuntament i hi han trucat "de forma reiterada" per resoldre els dubtes i no han rebut encara cap resposta.

Pérez assegura que estan "preocupats" perquè "aquesta Comissió de Seguiment no dóna el servei que hauria de donar, no podem realment aprofundir de com és el servei d'aigua a Mollet, que l'està fent una empresa privada fent-ne negoci. Tenim dubtes, no és que veiem cap irregularitat, però volem uns esclariments que no se'ns faciliten".

Josemi Monguilo, també membre de la Taula de l'Aigua, esmenta alguns dels dubtes que volen resoldre: "hi ha uns 200.00 € per a un fons de reversió que no ens ha quedat clar; es parla de que 350.000 € (el 18 % del que recapta Sorea) ha d'anar a inversions per al municipi, i no sabem què s'ha fet amb aquesta quantitat; Sorea diu que té entre un 5% i un 7% de beneficio, però volem saber si realment és aquest benefici o n'hi ha més".

L'objectiu de les seves protestes es "aclarir dubtes perquè després puguem tenir un criteri dins la Comissió de Seguiment per poder decidir quin model volem per a Mollet: si l'actual, amb una concessió a una empresa privada, o el que plantegem des de la Taula de l'Aigua, que volem desprivatitzar el servei de l'aigua i fer-lo públic".

Resposta de l'Ajuntament

L'Ajuntament, per la seva banda, va emetre un comunicat el dia abans de la mobilització en què assegurava que s'han reunit dos cops amb la Taula de l’Aigua durant el primer semestre d'any, en dues sessions en què van informar "de diversos aspectes que tenen com a finalitat determinar quina és la millor fórmula per la gestió de l’aigua a la ciutat: es va presentar una memòria de la gestió del servei municipal d’abastament d’aigua, una comparativa de diferents modalitats de gestió d’aquest servei municipal; informació sobre el càlcul de retribucions del contracte d’aquest servei i també sobre el funcionament del fons social".

Per tot plegat, "l’equip de govern lamenta les informacions que han fet públiques alguns membres que formen part de la taula denunciant manca d’informació i transparència". Però asseguren que continuaran "treballant per determinar el model de gestió de l’aigua més adient per a la ciutat".

Edicions locals