S'apaguen els fogons del restaurant Beumala després de 57 anys

Els propietaris de l'històric establiment han decidit jubilar-se i proven de traspassar el negoci

Economia

Antoni Garcia i Maria Àngels Beumala
Antoni Garcia i Maria Àngels Beumala

Mollet del Vallès

L’emblemàtic restaurant Beumala de Mollet, un negoci familiar regentat per la família Beumala des del 1961, tancarà les portes el pròxim 30 de juny si abans no troba relleu. Els seus propietaris, Maria Àngels Beumala i Antoni Garcia, han arribat a l’edat de jubilació i han decidit abaixar la persiana.

“Jo des de jove ja ajudava a casa i l’Antoni va començar com a cambrer l’any 1975, i poc després va incorporar-se a la cuina per ajudar la meva mare”, explica l’Àngels, filla dels fundadors i actual propietària. Des d’aleshores han servit milers de plats. “Ara ja hem fet els 65 anys i ara volem passar el relleu, i ens agradaria que algú li donés continuïtat”, explica Beumala, qui ha treballat sempre a l’establiment.

Gairebé sis dècades

La història del restaurant comença el 25 de juny de 1961, quan Jaume Beumala i Maria Frago van obrir les portes d’un petit negoci al carrer Roger de Llúria. Es tractava d’un menjador on servien els àpats que preparaven a la mateixa cuina de casa, plats casolans típicament catalans, des de la clàssica vedella amb bolets al pollastre rostit, passant pels canelons casolans, el peix fregit o els calamars a la romana.

En aquells anys tots dos compaginaven les tasques de servei i cuina en un negoci familiar que va anar creixent amb el temps i que durant uns anys va ser un dels pocs establiments d'aquestes característiques a la ciutat. Els primers anys el local tenia una capacitat per a 100 persones i un pati exterior, i posteriorment es va anar transformant fins a disposar de tres sales diferenciades i capacitat per a 170 persones. De fet, a més dels menús diaris, durant dècades van ser habituals els banquets per a tota mena de celebracions, i eren molt concorreguts els sopars-ball dels dissabtes a la nit.

L’any 2003, ja en mans de la segona generació de la família, Maria Àngels Beumala i Antoni Garcia, el restaurant reobria les portes amb unes instal·lacions renovades. El menjador, ara més reduït, passava a tenir capacitat per a 75 persones. Amb tot, el restaurant mantenia l’esperit dels seus fundadors, i la cuina tradicional catalana continuava sent la protagonista, amb alguns plats diferents i tocs de cuina mediterrània. A més, els menús de migdia prenien el protagonisme als banquets i celebracions.

“Hi ha famílies que sempre hi han vingut a dinar i que ara ja van per la tercera generació: els avis, els fills i els néts”, diu l’Àngels, qui també recorda algunes de les personalitats que han tastat els seus plats o algunes celebracions polítiques i esportives que s’han celebrat al restaurant.

Ara, gairebé 60 anys després d'aquell primer menjador, el Beumala abaixarà la persiana per deixar pas, potser, a un altre negoci.

 

Edicions locals