El PDeCAT i la CUP demanen a l'Ajuntament de Mollet que condemni les 'agressions violentes' contra l'independentisme

Els grups presenten una moció que es debatrà en el proper ple municipal del 9 de juliol

Política

El PDeCAT i la CUP demanen a l'Ajuntament de Mollet que condemni les 'agressions violentes' contra l'independentisme
El PDeCAT i la CUP demanen a l'Ajuntament de Mollet que condemni les 'agressions violentes' contra l'independentisme

El PDeCAT i la CUP de Mollet han presentat una moció conjunta per debatre al ple del proper dilluns en què demana a l'Ajuntament molletà que es posicioni i condemni les "agressions violentes" que consideren s'han produït des del 8 de setembre a Catalunya contra l'independentisme, un moviment "democràtic i no-violent", apunta la moció.

La moció repassa les nombroses mobilitzacions populars, "de caràcter massiu i exemplar, que s'han caracteritzat, per sobre de tot, pel seu caràcter no-violent". El text considera que el clima pacífic de les diferents opcions polítiques es va trencar l'1 d'octubre per "una actuació judicial i policial que des d'aleshores, ha generat més d'un miler de persones ferides i centenars de persones investigades incloent més de 700 alcaldes del nostre país", denuncien.

PDeCAT i CUP asseguren que en aquest context hi ha hagut un "clar auge d'agressions i d'amenaces contra persones militants o activistes favorables al referèndum o a la república, i fins i tot contra periodistes".

Els dos partits acusen el fins ara govern del Partit Popular a l'Estat Espanyol de "no sols haver exercit la violència indiscriminada contra la població de Catalunya per uns motius purament ideològics, vulnerant així els drets més fonamentals d’un Estat pretesament democràtic, sinó que també utilitza aquestes mateixos aparells per atorgar impunitat a qui exerceix la violència".

La moció considera que "aquestes expressions de violència que s'han produït són absolutament minoritàries i no són producte en cap cas de cap mena d'enfrontament civil entre partidaris d'una o altra identitat nacional, sinó que són expressions molt minoritàries d'odi, que cal aïllar i respondre des de la societat civil i des de les institucions amb més diàleg, més democràcia i més drets polítics i socials".

Així doncs, el text demana la condemna d'aquestes agressions i demana que l'Ajuntament mostri la seva solidaritat i doni suport legal a totes les persones de Mollet que "han estat víctimes de la violència, tant d’agressions per part d’altres ciutadans o ciutadanes, com per part de l’Estat espanyol, a través de l’aparell judicial o policial".

Edicions locals